Kainuun Ammattiopisto

Ajankohtaista

13.06.2014

Hakuaika Ammattistarttiin ja MAVAlle on 16.6.-25.7.

Lue lisää ja hae koulutuksiin opintopolku.fi palvelun kautta

11.04.2014

Taitaja2014 kilpailusta KAO:lle kaksi kultaa!

Ammattitaidon SM-kilpailut kisattiin Lahdessa 8.-10.4.

 

Lisää uutisia »

Ammatillisen peruskoulutuksen yhteydessä opiskelijoille voidaan järjestää opetukseen läheisesti liittyvää muuta toimintaa. Tällaista toimintaa ovat valmistavat koulutukset, joiden kautta erilaiset opiskelijat voivat parantaa valmiuksiaan tai valmistautua ammatillisten perustutkintojen suorittamiseen.

AVA  Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava ja kuntouttava opetus ja ohjaus

 Valmentava koulutus on tarkoitettu nuorille, jotka tarvitsevat opinnoissaan yksilöllistä tukea ja ohjausta ja se on erityisopetusta. Koulutuksen laajuus on 20 - 40 opintoviikkoa, erityisistä syistä opintoja voidaan jatkaa 80 opintoviikkoon. Koulutus koostuu työelämään ja koulutuksiin valmentautumisjaksoista.

AVA -koulutuksessa opiskelija tarkastelee soveltuvuuttaan eri aloille, opettelee työelämän sääntöjä ja työyhteisötaitoja. Opetussuunnitelmaan kuuluu: 

  • matematiikkaa 
  • äidinkieltä 
  • englantia 
  • ruotsia 
  • tietotekniikkaa 
  • liikuntaa ja terveystietoa 
  • taide ja kulttuuriopintoja. 

Koulutus lisää opiskeluvalmiuksia, itsetuntemusta ja sosiaalisia taitoja sekä yleisiä arkielämän taitoja. Opetus on pienryhmäopetusta. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan HOJKS eli henkilökohtainen opetuksen järjestämistä koskeva suunnitelma, joka sisältää suositukset jatko-opinnoista tai työstä koulutuksen jälkeen. Opiskelija saa  monipuolisesti valmennusta uusia elämäntilanteita varten. Tarkoituksenmukainen nivelvaiheen tuki opiskelijan siirtyessä AVA -koulutuksesta eteenpäin tukee opiskelijan kiinnittymistä jatko-opintoihin. Koulutuksen aikana suoritetuista opinnoista osa  voidaan hyväksilukea ammatillisissa opinnoissa.