Hyppää sisältöön
Koulutukset

Angoravillan tuotanto 15.11.2022

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat kainuulaiset maaseutuyrittäjät, jotka haluavat perustiedon aiheeseen liittyen, maatalousalan opiskelijat sekä muut asiasta kiinnostuneet.

Tavoite ja sisältö

Teoriaa opiskellaan verkossa tiistaina 15.11.2022 klo 9-12 (AC tai Zoom, ohjeistus tulee ilmoittautuneille 1 vko ennen kurssia s-postiin).

Kurssilla syvennytään angorakanin villantuotantoon. Opitaan villan laadun arviointia, laadukkaan villan tuottamista, jatkojalostusta ja tuotteistamista. Tutustutaan villan markkinoihin. Kurssi sopii villantuotannosta kiinnostuneille, oli kyseessä harrastus tai ammattimainen tuotanto.

Kurssin sisältö:

 • angoravillan ominaisuudet
 • kerintä
 • saanto ja saannon maksimointi
 • angoravillan laatu ja sen arviointi
 • jatkojalostus, tuotteet ja tuotteistaminen
 • kannattavuuslukuja

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisaika päättyy 7.11.2022. Mikäli minimiosallistujamäärä ei täyty, koulutus perutaan.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleesta peruutuksesta veloitetaan 50 % kurssin hinnasta. Mikäli ilmoittautumista ei peruuteta 7.11.2022 mennessä ja osallistuja jää ilman hyväksyttävää syytä saapumatta, häneltä veloitetaan koko kurssimaksu.

Lisätiedot

Koulutuspäivän hinta on 20 € / hlö / pv (alv 0%). Hinta sisältää mahdollisen opetusmateriaalin. Kainuun ulkopuolisilta osallistujilta perimme hieman kalliimman osallistumismaksun (+ 5 € / pv).

Mahdollinen koulutusaineisto sisältyy hintaan.

Kouluttaja ja yhteystiedot

Kouluttajana toimii maaseutuyrittäjä Jonna Kumpulainen.
Kurssin vetäjä Jonna Kumpulainen on Kumpulan kanitilan yrittäjä ja ammattimainen kanintuottaja. Hän on kasvattanut kaneja sekä angorakaneja yli kymmenen vuotta.

Sari Laukkanen vastaa verkko-opiskeluun liittyviin kysymyksiin.

 • Laukkanen Sari

  projektipäällikkö

  Toimipaikka

  Luonto- ja ympäristöala

  Luonto- ja ympäristöala