Hyppää sisältöön
Koulutukset

Media-alan ammattitutkinto, audiovisuaalinen viestintä

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Koulutus on tarkoitettu yrittäjille sekä media-alalla ja / tai markkinoinnin tehtävissä toimiville henkilöille. Osallistujilla tulee täyttyä oppisopimuksessa vaadittavat velvoitteet.

Tavoite ja sisältö

Koulutuksen avulla vahvistat valmiuksia toimia omatoimisesti ja suunnitelmallisesti media-alan ja markkinoinnin projekteissa nykyaikaisia sähköisiä välineitä hyödyntäen. Koulutuksen tavoite on kasvattaa ymmärrystä sähköisestä markkinoinnista sekä parantaa tuloksellisen markkinoinnin toteuttamisen taitoja.

Koulutus sisältää:

 • Media-alan toimintaympäristöt
 • Markkinoinnin strategiset valinnat sekä verkkopalvelun suunnittelu
 • Verkkokauppa ja verkkosivustot myynnin työvälineenä
 • Hakukoneoptimointi (SEO) ja hakusanamainonta (SEM)
 • Sosiaalinen media ja sisältömarkkinointi
 • Verkkopalvelun toteuttaminen

Toteutus ja kesto

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Tutkintokoulutus koostuu työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta, lähiopetus-päivistä sekä etätehtävistä. Tarvittaessa järjestetään myös pienryhmäohjausta. Lisäksi opiskelijat tutustuvat aiheen verkkomateriaaleihin sekä tekevät ryhmätöitä. Oppisopimuskoulutus on osallistujalle veloitukseton ja on tarkoitettu joko työsuhteessa oleville henkilöille tai yrittäjille (yrittäjän oppisopimus). Oppisopimuskoulutuksen avulla voi myös rekrytoitua alan työtehtäviin.

Koulutuspäivät toteutetaan lähiopetuksena Kajaanissa. Koulutukseen voi osallistua verkossa etäopiskelun muodossa tai paikan päällä. Videoäänitteet voi kuunnella myös myöhemmin koulutuksen aikana.

Hakuohjeet

 • Jatkuva haku on kaikille avoin hakuväylä ammatilliseen koulutukseen.

  Jatkuva haku sopii sinulle, joka et voi hakea valtakunnallisessa yhteishaussa ja haluat hankkia ammatillisen tutkinnon tai kehittää ammatillista osaamistasi. Jatkuvassa haussa voit hakea suorittamaan perustutkintoa, ammattitutkintoa tai erikoisammattitutkintoa.

  Opintojen alkaminen ja kesto

  Jatkuvassa haussa opintojen alkamisajat vaihtelevat koulutuksittain. Etsi sinua kiinnostava koulutus ja tarkista, milloin voit aloittaa opinnot.

  Sinulle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan ja tunnustetaan aiempi osaamisesi ja todetaan millaista osaamista tutkinnon muodostumiseen tarvitset. Tämä määrittää opiskeluaikasi.

  Terveydelliset vaatimukset

  Huomioi hakuvaiheessa, että joissakin ammatillisissa tutkinnoissa on terveydentilaa tai toimintakykyä koskevia vaatimuksia.

  Tutustu hakemasi koulutuksen terveydentila ja toimintakykyvaatimuksiin.

  Oma kuvauksesi nykyhetken terveydentilasta riittää valintatilanteessa. Oppilaitos voi antamasi ilmoituksen perusteella pyytää tarkempia terveydentilatietoja, esimerkiksi lääkärintodistuksen.

  Pääsy- ja soveltuvuuskokeet sekä kielitaidon arviointi

  Ennen opintojen aloittamista hakijat kutsutaan haastatteluun tai tietyillä aloilla pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen.

  Mikäli äidinkielesi on muu kuin suomi, sinut kutsutaan kielitaidon arviointiin. Kielitestin osa-alueet ovat kirjoittaminen, luetun ymmärtäminen, kuullun ymmärtäminen ja puhuminen. Kielitaitotason suositukset ovat tutkintokohtaiset.

  Oppisopimuskoulutus

  Oppisopimuskoulutukseen haet samalla hakulomakkeella, kuin muihinkin koulutuksiimme jatkuvassa haussa. Jos et löydä sopivaa tutkintoa koulutustarjonnastamme, voit hakea suorittamaan jonkin muun tutkinnon. Hae suorittamaan jokin muu tutkinto oppisopimuksella.

  Ammattitutkintostipendi 

  Koko tutkinnon suorittanut voi hakea Työllisyysrahastolta 400 euron suuruista stipendiä. Edellytyksenä hakijalle on, että hän on ennen tutkinnon suorittamista ollut työ- tai virkasuhteessa suomalaiseen työnantajaan vähintään viisi vuotta. Rahaa on haettava viimeistään vuoden kuluessa tutkinnon suorittamisesta. Lisätietoja Työllisyysrahaston sivuilta.

  Katso lisätietoa hakemisesta

Lisätietoa koulutuksesta

 • Moilanen Arto

  opettaja

  Toimipaikka

  Media-ala

  Media-ala

 • Kortetjärvi Jori

  koulutuspäällikkö

  Toimipaikka

  Hallinto

  Kone- ja tuotantotekniikka

  Media-ala

  Sähköala

  Turvallisuusala

  Hallinto

  Kone- ja tuotantotekniikka

  Media-ala

  Sähköala

  Turvallisuusala

 • Kysy koulutuksesta