Hyppää sisältöön
Koulutukset

Tunne hevosen liikkeet -tarkastelussa hevosen selän biomekaniikka 6.10.2022

Kohderyhmä

Koulutuksen kohderyhmänä ovat kainuulaiset maaseutuyrittäjät, jotka haluavat perustiedon aiheeseen liittyen, maatalousalan opiskelijat sekä muut asiasta kiinnostuneet.

Tavoite ja sisältö

Tavoitteena on, että tämän luentokokonaisuuden jälkeen osallistuja ymmärtää miten ja miksi hevonen liikkuu tavalla jolla se liikkuu, anatomian ja biomekaniikan valossa. Tarkoituksena on myös tarkastella mitä rajoitteita ja mahdollisuuksia hevosen biomekaniikalla ja anatomialla on sekä näiden vaikutus hevosen suorituskykyyn.

Teoriaa verkossa opiskellen (AC tai Zoom, ohjeistus tulee ilmoittautuneille 1 vko ennen kurssia s-postiin) “Tunne hevosen liikkeet –tarkastelussa hevosen selän biomekaniikka”.

Torstai 6.10.2022 klo 9-15

 • Ensimmäisessä osiossa (klo 9.00-11.15) perehdytään hevosen anatomiaan ja tarkemmin hevosen tuki-ja liikuntaelimistöön (luusto, lihaksisto, jänteet yms.).
 • Lounas 11.15-12.00
 • Toisessa osiossa (klo 12.00-13.30) perehdymme neliraajaisen biomekaniikkaan ja hevosen biomekaniikan erityispiirteisiin.
 • Kahvitauko 13.30-13.45
 • Kolmannessa osiossa (klo 13.45-15.00) on tarkemmassa tarkastelussa hevosen selkä ja selän biomekaniikka.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisaika päättyy 28.9.2022. Mikäli minimiosallistujamäärä ei täyty, koulutus perutaan.

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleesta peruutuksesta veloitetaan 50 % kurssin hinnasta. Mikäli ilmoittautumista ei peruuteta 28.9.2022 mennessä ja osallistuja jää ilman hyväksyttävää syytä saapumatta, häneltä veloitetaan koko kurssimaksu.

Lisätiedot

Koulutuspäivän hinta on 35 € / hlö / pv (alv 0%). Hinta sisältää mahdollisen opetusmateriaalin. Kainuun ulkopuolisilta osallistujilta perimme hieman kalliimman osallistumismaksun (+ 10 € / pv).

Mahdollinen koulutusaineisto sisältyy hintaan.

Kouluttaja ja yhteystiedot

Kouluttajana toimii eläinfysioterapeutti, Camilla Lehtinen, Helsingin Yliopisto.

Sari Laukkanen vastaa verkko-opiskeluun liittyviin kysymyksiin.

 • Laukkanen Sari

  projektipäällikkö

  Toimipaikka

  Luonto- ja ympäristöala

  Luonto- ja ympäristöala