Kainuun ammattiopiston kokkiopiskelijat Anna Kuchevskaya ja Linda Aittamaa olivat työssäoppimassa Sokos Hotel Olympia Gardenin keittiöllä 2.3.–1.4.2015. Majoitus oli Petrovsky Collegen asuntolassa, josta metrolla oli lyhyt matka työssäoppimispaikkaan.
– Matkustimme Pietariin junalla koko päivän. Asuimme Petrovsky Collegen asuntolassa, joka vartioitu on ympäri vuorokauden. Kuljimme Pietarin ruuhkaisella metrolla kaupungissa paikasta toiseen, muistelevat tytöt.
-Työvuorot olivat klo: 11-19. Misasimme ruokia á la cartea varten. Keittiöhenkilökunta oli mukavaa ja yhteistyöhaluista. Keittiöllä olevat laitteet olivat ihan samanlaisia kuin Suomessa. Opimme valmistamaan venäläisiä ruokia, kuten borchia ja olivje-salaattia, kertovat Anna ja Linda työstään.
– Pääsimme myös katsomaan Itämeren rannikkomaiden kokkikisoja, johon osallistui viisi maata: Venäjä, Viro, Latvia, Liettua ja Suomi. Olimme kisoissa S-hotel Palace Bridgen keittiöpäällikön mukana.