Ravintola-alan opettaja vieraili Skotlannista

Ravintola-alan opettaja vieraili Skotlannista

– hyvä alku yhteistyölle!

Martin Luti vieraili yhteistyöoppilaitoksesta Skotlannista toukokuussa 2012. Hän tutustui ravitsemisalamme toimintaan Kajaanissa Opintiellä ja opetusravintola Kisällissä.
– On ollut hieno kokemus saada tutustua suomalaisuuden juuriin ja ruokakulttuuriin sekä perinteisiin ruoanvalmistusmenetelmiin. Kalan savustamisen ja loimuttamisen niksit haluan vielä kotimaahani, kertoi Martin innostuneena eräruokapäivän jälkeen.

Martinin mielestä koulussamme on hyvät ja uudenaikaiset oppimisympäristöt sekä kampusalue. Hän ohjasi vierailunsa aikana ravintolakokiksi opiskelevia nuoria ja kielimuuri ei ollut mitenkään esteenä. Hän totesi, että opetusravintolassa opiskelijat saavat hyvää työkokemusta ja jokaisella on oma tehtävä opetusryhmässä.

Kajaania Martin kuvasi mukavaksi kaupungiksi, jossa on paljon metsää ja muistuttaa alueena hyvin paljon hänen omaa kotikaupunkiaan. Myös suomalainen sauna saa häneltä runsaat kiitokset.

Yhteistyömme tulee jatkumaan, joten toivottavasti Martin saapuu vielä uudestaan kouluumme mukanaan skotlantilaisia ravitsemisalan opiskelijoita. Saimme kutsun myös Skotlantiin.

Martin Luti sai ravintolakokkiopiskelijoilta lahjaksi oman lautasen.
Martin Luti sai ravintolakokkiopiskelijoilta lahjaksi oman lautasen.