Urheilijat – Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia

Urheilun ja opiskelun yhdistäminen, Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia

Urheilijoiden on mahdollista hakea Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmennusryhmiin ja osallistua lajivalmennukseen oman lukujärjestyksen puitteissa. Urheilupainotteinen ammatillinen koulutus on hyvä mahdollisuus, kun haluat samanaikaisesti harjoitella ammattimaisesti omassa urheilulajissasi ja valmistua ammattiin.

Urheilupainotteinen ammatillinen koulutus on mahdollista kaikilla koulutusaloilla

Kainuun ammattiopiston opiskelijat harjoittelevat samoissa lajiryhmissä ja samoilla suorituspaikoilla Vuokatissa Sotkamon urheilulukion ja Kajaanissa Kajaanin lukion opiskelijoiden kanssa. Valmennusta on lukujärjestyksessä tavallisesti kuusi viikkotuntia. Urheiluakatemia voi sijoittua opintoihin sekä paikallisesti tarjottavana ammatillisena tutkinnon osana Urheiluakatemiavalmennus (15 osp) että yto-opintoina. Esimerkiksi kaikki valinnaiset yto-opinnot (9 osp) voi suorittaa urheiluakatemiatoimintana.

Lajivalmennus Kajaanissa
Jalkapallon, jääkiekon, salibandy, yleisurheilun, tanssin ja aerobicin lajivalmennus on Kajaanissa.
Muiden lajien urheilijoita otetaan akatemiaurheilijoiksi tapauskohtaisesti.

Lajivalmennus Kuusamossa
Alppihiihdon sekä freestylen valmennus on Rukalla, Kuusamossa.

Lajivalmennus Vuokatissa
Ampumahiihdon, hiihtosuunnistuksen, maastohiihdon, yhdistetyn, lumilautailun, uinnin, lentopallon ja pesäpallon valmennus tapahtuu Vuokatissa.

Pääsykokeet

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemian valmennusryhmiin hakevat urheilijat kutsutaan oman lajinsa pääsykokeisiin. Opiskelupaikan saatuaan urheilija rakentaa yhdessä oppilaitoksen edustajan kanssa henkilökohtaisen opintosuunnitelman ja neuvottelee muista mahdollisista valmennuksen ja opiskelun yhdistämiseen liittyvistä joustotarpeista.

Hakeminen koulutukseen

Hakeminen Kainuun ammattiopistoon valitsemallesi koulutusalalle tapahtuu yhteishaun kautta osoitteessa www.opintopolku.fi, hakuaika on 23.2. – 23.3.2021. Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaan pyrkivän hakijan on täytettävä erillinen hakulomake. Lomake tulee lähettää 23.3.2021 mennessä osoitteeseen: Kainuun ammattiopisto, Hakutoimisto, Opintie 3, Oppi 4, 87100 Kajaani. Mikäli haet Vuokatin Urheiluopiston liikunnanohjauksen perustutkintoon, lähetä urheilua koskeva hakulomake osoitteeseen Sotkamon lukio, Markkinatie 1, 88600 Sotkamo. Lisätietoja löydät urheiluakatemian sivuilta vuokattirukaurheiluakatemia.fi

Lisätietoja voit kysyä alojen opinto-ohjaajilta.

Lue ohesta liiketalouden alan urheiluakatemiaopiskelijoiden mietteitä opinnoistaan.

Yhteyshenkilöt:

Kajaani
Tero Kainlauri, opettaja
p. 044 797 0235
tero.kainlauri@kao.fi

Katri Kuvaja, opettaja
p. 044 797 4637
katri.kuvaja@kao.fi

Kuusamo
Henna Hentilä-Määttä, opettaja
p. 044 497 5007
henna.hentila-maatta@kao.fi

Anu Vartiainen, opinto-ohjaaja
p. 044 497 5057

Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia
Janne Vuorinen, koordinaattori
p. 045 130 3538
janne.vuorinen@kailu.fi

Hakutoimisto
Kainuun ammattiopisto
Opintie 3, OPPI 4, 87100 Kajaani
p. 044 777 3115
hakutoimisto@kao.fi