Opiskelijatarinat

Viljo_Tamminen_web Viljo valmistui uuteen ammattiin oppisopimuksella

Viljo Tamminen on ollut erittäin tyytyväinen oppisopimuskoulutuksen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Jos tuntuu että koulun penkillä istuminen ei kiinnosta, mutta haluaa kuitenkin valmistua ammattiin, oppisopimus on paras vaihtoehto siihen. Viljo suosittelee oppisopimusta ehdottomasti muille juuri sen käytännönläheisyyden vuoksi. ”Työ opitaan näkemällä ja kokemalla”. Lue lisää.

 

Abdi2Abdirahmaan sai ammatin ja työpaikan oppisopimuskoulutuksen kautta

Abdirahmaani Mahamudille solmittiin oppisopimus Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkintoon, toimitilahuoltajaksi kesäkuussa 2013. Tämän jälkeen Abdirahmaan aloitti työssäoppimisen työpaikallaan Kainuun opistossa sekä tietopuoliset opinnot Kainuun ammattiopistossa. ”Kun on kiinnostunut oppimaan ja on motivaatiota, vaikeudet voitetaan”, toteaa Abdirahmaan. Lue lisää.

 

Krista_opso Kristan opintopolku ammattikorkeakouluun

Mielestäni oppisopimuksesta on ollut hyötyä, sillä sen mahdollistama pidempi harjoittelu työelämässä antaa niin paljon enemmän konkreettista näkökulmaa korkeakoulussa käytäviin teorioihin, kertoo Krista Mäkäräinen. Lue lisää.

 

Jussi opiskeli peruskoulun jälkeen oppisopimuksella maaseutuyrittäjäksi

Jussi opiskeli oppisopimuksella omalla kotitilallaan, Konapin kanalassa, maaseutualan perustutkintoon, maaseutuyrittäjäksi. Oppisopimuskoulutukseen Jussi tuli suoritettuaan peruskoulun. Näyttötutkintona suoritettava tutkinto on hyvä koulutusmuoto, toteaa Jussi. Lue Lisää.