Hyvinvointivirtaa ammatilliseen koulutukseen -teemaviikko

Kainuun ammattiopistolla vietettiin 4. – 6.10. valtakunnallista Hyvinvointivirtaa ammatilliseen koulutukseen -teemaviikkoa. Tänä vuonna viikon kärkiteemana oli liikunnan ja liikkeen lisääminen oppilaitoksen arkeen.

Syyskuun alussa julkaistun lasten ja nuorten vapaa-aikatutkimuksen mukaan merkittävimpiä syitä nuorten liikkumattomuudelle ovat ajanpuute, kokemus liikunnallisesta lahjattomuudesta sekä se, että liikunnasta ei pidetä. Lyhyen koulutusuran valinneiden on todettu liikkuvan muita vähemmän, eikä terveysviestintä tavoita yhtä sen tärkeintä kohderyhmää, ammattiin opiskelevia.

Hyvinvointivirtaa-viikon tavoitteena oli, että perinteisen urheilun sijasta opiskelijat saisivat positiivisia liikuntakokemuksia. Tavoitteena oli myös puhua terveydestä ja hyvinvoinnista opiskelijoita puhuttelevalla tavalla, omia kokemuksia ja oivalluksia painottaen.

KAO:lla Hyvinvointivirtaa-viikko pidettiin Oppi 4 -rakennuksen ala-aulassa ja liikuntasalissa. Oppi 4:n ala-aulassa opiskelijat saivat testata Sprintgame-peliä ja liikuntasalissa sai pelata vapaasti erilaisia pallopelejä. Liikuntasalissa järjestettiin myös voimamieskisa.

Viikolla opiskelijat saivat myös tietoa ravitsemuksesta ja mielen hyvinvoinnista. Tarjolla oli myös pieniä maistiaisia. Hyvinvointivirtaa-viikon aikana tunneilla järjestettiin myös taukojumppaa.

Hyvinvointi virtaa -viikon järjestävät KAO:n kuraattorit, liikunnanopettajat, harrastetutorit ja Kainuun Liikunta yhteistyössä SAKU ry:n kanssa.