Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen toisen asteen oppilaitoksiin yhteishaun aloituspaikkoja 757

Valtakunnallisen ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaun tulokset julkaistiin 11.6.2020. Haettavana oli yhteensä reilut 80 600 aloituspaikkaa. Yhteishaussa haki 71 700 hakijaa, joista perusopetuksessa päättäviä oli 58 620.

Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitoksen toisen asteen oppilaitoksiin (Kainuun ammattiopisto ja Kajaanin lukio) aloituspaikkoja oli yhteensä 757. Yhteishaun kautta valittiin yhteensä 687 uutta opiskelijaa. Koulutusliikelaitoksen osalta yhteishaku meni kokonaisuutena hyvin.

Kainuussa peruskoulun päättäviä oppilaita oli yhteishaun hakuaikana 688.

Kainuun peruskoulun päättävät sijoittuivat hyvin hakemiinsa koulutuksiin. Vain muutama hakija jäi jonottamaan varasijapaikkaa. Kaikille hakijoille saadaan järjestettyä opiskelupaikka syksyyn mennessä.

Ilman opiskelupaikkaa olevat voivat hakea myös vielä ammatilliseen koulutukseen valmentavaan VALMA-koulutukseen, haku on avoinna Opintopolussa 21.7.2020 saakka. Ammatilliseen koulutukseen voi hakea jatkuvassa haussa ympäri vuoden. Jatkuvan haun koulutustarjonnasta ja hakemisesta löytyy tietoa Kainuun ammattiopiston verkkosivuilta www.kao.fi.

Kajaanin lukion lukiolinjalle valittujen keskiarvoraja asettui 7,5:een. Yhteishaussa jäi Kajaanin lukiopaikkaa jonottamaan vielä 11 hakijaa, jotka kuitenkin kaikki ovat saaneet tässä vaiheessa alemman hakutoiveen opiskelupaikan.

Opiskelupaikan vastaanottamisesta tulee ilmoittaa oppilaitoksiin viimeistään 25.6.2020.