Ajoneuvoalan ammattitutkinto, Korjaamopalvelun osaamisala (henkilö- ja pakettiautot) | Kajaani

Koulutuksen tiedot

  • Koulutus: Ajoneuvoalan ammattitutkinto, Korjaamopalvelun osaamisala (henkilö- ja pakettiautot) | Kajaani
  • Koulutuspaikka: Kajaani
  • Hakuaika alkaa: Jatkuva haku

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Pohjakoulutusvaatimuksena on autoalan perustutkinto tai vastaavat tiedot ja taidot, jotka ovat kertyneet esimerkiksi alan työkokemuksen kautta. Lisäksi opiskelijaksi aikovalla tulee olla työpaikka tai tiedossa työpaikka, jossa työssä oppiminen on mahdollista. Koulutus tapahtuu pääsääntöisesti oppisopimuksella.

Ajoneuvoalan ammattitutkinto on tarkoitettu ajoneuvoalan ammattilaisille, jotka haluavat laajentaa osaamistaan ja päivittää tietojaan nopeasti kehittyvästä ajoneuvotekniikasta perehtyen nykyaikaisiin mittausmenetelmiin ja -välineisiin. Tavoitteena on, että tutkinnon suorittanut pystyy kehittämään työpaikkansa toimintaa muuttuvien vaatimusten mukaisesti.

Koulutuksen tavoite ja sisältö

Ajoneuvoalan ammattitutkintoon valmistava koulutus antaa laajan valmiuden kehittää omaa osaamista autotekniikassa. Tavoitteena on saada ammattitaito vastaamaan nykypäivän autotekniikan vaatimuksia eri järjestelmien osalta, jolloin vianhaku on loogista ja tehokasta eri mittalaitteilla. Ajoneuvoalan ammattitutkinnon suorittaminen antaa valmiuden mm. katsastusmiehen tutkinnon suorittamiselle.

Koulutuksessa perehdytään laaja-alaisesti mekaanikon työtehtäviin asiakaspalvelun, korjaamotoiminnan ja lainsäädännön vaatimusten mukaisesti. Koulutuksen jälkeen opiskelijalla on pätevyys tulitöiden tekemiseen, ilmastointilaitteiden huoltoon ja sähköturvallisuuteen liittyviin tehtäviin (SFS6002).
Koulutus antaa valmiudet työskennellä henkilöauto- ja pakettiautojen korjaustehtävissä syventyen

• sähkö- ja anturitekniikkaan sekä väylä- ja ohjausjärjestelmiin
• vianhakuun ja diagnostiikkaan
• polttoaine- ja pakokaasujärjestelmiin

Koulutuksen toteutus ja kesto

Koulutus on monimuoto-opiskelua, jossa lähipäiviä täydentää etäopiskelu verkossa ja työssä oppiminen. Opiskeltava materiaali on verkossa etukäteen ja lähipäivinä keskitytään teoriaan sekä käytännön harjoituksiin. Lähiopetusta on noin kaksi päivää joka toinen kuukausi ja koulutuksen kokonaiskesto on noin kaksi vuotta.

Ajoneuvoalan ammattitutkintokoulutus soveltuu erinomaisesti henkilöstön ammattitaidon päivittämiseen ja uuden osaamisen hankkimiseen. Koulutus on maksutonta niin tutkinnon suorittajille kuin kouluttavalle yrityksellekin. Yleensä maksuttomuus edellyttää oppisopimuksen laatimista. Koulutuksesta on mahdollista suorittaa myös yksittäisiä tutkinnonosia. Koulutus sopii hyvin myös yrittäjille.

Hankittu ammattiosaaminen osoitetaan näytöin pääosin omalla työpaikalla aidoissa työtehtävissä.

Esitteet ja linkit

Lisätietoa Ajoneuvoalan ammattitutkinnosta https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4804100/reformi/tiedot

Lisätietoja koulutuksesta

Markus Tervonen, p. 044 797 4561, markus.tervonen@kao.fi
Mikko Moilanen, p. 044 261 7382, mikko.moilanen@kao.fi

Stipendi

Koko tutkinnon suoritettuasi sinulla on mahdollisuus saada ammattitutkintostipendi tietyin ehdoin. Stipendin myöntämisen edellytykset löydät Työllisyysrahaston sivulta https://www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Ajoneuvoalan ammattitutkintokoulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Koulutukseen on jatkuva haku.

Oppisopimuskoulutukseen haetaan omalla hakulomakkeella osoitteessa https://www.kao.fi/koulutukset/oppisopimuskoulutus/. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina opintoihin soveltuvaa työpaikkaa.

Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta ja oppisopimuskoulutukseen hakemisesta https://www.kao.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus/henkilosto-ja-yhteystiedot/

Hae koulutukseen

Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä