Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja | Kuusamo

Koulutuksen tiedot

  • Koulutus: Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja | Kuusamo
  • Ammattinimike: ajoneuvoasentaja
  • Koulutuspaikka: Kuusamo
  • Hakuaika alkaa: Jatkuva haku

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentajan koulutuksen pääasiallisena kohderyhmänä ovat perusopetuksen oppimäärän tai sitä vastaavan aikaisemman oppimäärän suorittaneet henkilöt, tai joilla koulutuksen järjestäjä muutoin katsoo olevan riittävät edellytykset tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseen tai tutkinnon suorittamiseen.
Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentajan koulutukseen otetaan opiskelijoita joustavasti ympäri vuoden, mikäli opiskelupaikkoja on vapaana. Pääsääntöisesti opinnot alkavat elokuussa.

Koulutuksen tavoite ja sisältö

Autoalan perustutkinnosta, ajoneuvoasentajaksi valmistuttuasi voit työskennellä ajoneuvoasentajana tai varaosamyyjänä autoliikkeissä, autokorjaamoissa ja kuljetusliikkeissä. Voit alkaa myös itsenäiseksi yrittäjäksi. Alalla on hyvät jatko-opiskelumahdollisuudet eri ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa.

Opintoihisi sisältyy mm.
• huoltotekniikkaa
• autojen korjaustekniikkaa
• diagnostiikkaa.

Koulutuksen toteutus ja kesto

Autoalan perustutkinnon, ajoneuvoasentajan koulutuksen aikana osaamista hankitaan tekemällä oppien oppilaitoksen omissa oppimisympäristöissä ja Kuusamon/Koillismaan paikkakuntien ko. ammattialan yrityksissä.

Koulutusaika ja koulutuksen toteutus voivat vaihdella aiempien opintojen tai työkokemuksen perusteella yksilöllisesti. Kaikille opiskelijoille laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), johon kirjataan yksilölliset osaamisen tunnistamista, tunnustamista, hankkimista ja osoittamista sekä ohjaus- ja tukitoimia koskevat tiedot.

Esitteet ja linkit

Lisätietoja autoalan perustutkinnostahttps://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3397336/reformi/tiedot

Lisätietoja koulutuksesta

Ammatillinen opettaja Timo Uutela, 044 497 5030, timo.uutela@kao.fi

Alan työt ja vaatimukset

Ajoneuvoasentajat tekevät henkilö- ja pakettiautojen määräaikaishuoltoja ja etsivät ja korjaavat autojen toiminnassa ilmaantuneita vikoja. He osaavat määrittää yleisimmät henkilöautojen alusta- ja hallintalaitteiden viat sekä moottorin, mekaanisen vaihteiston ja voimansiirron vikoja. Ajoneuvoasentajat tekevät myös sähkö- ja polttoainejärjestelmien huoltoja, säätöjä, vianmäärityksiä ja yksinkertaisia korjauksia.
Ammatissa menestyäksesi tarvitset pitkäjänteisyyttä, huolellisuutta ja tarkkuutta, sekä kiinnostusta tekniikkaan, autoihin, pienkoneisiin ja niiden toimintaan. Myös asiakaspalvelutaidot, yritteliäs luonne ja yhteistyökyky ovat tärkeitä ominaisuuksia ajoneuvoasentajan ammatissa.
Ajoneuvoasentajan koulutuksesta saat perusvalmiudet ajoneuvojen huolto- ja korjaustöihin. Opinnoissasi perehdyt auton rakenteeseen, toimintaan, huoltoon, korjaukseen ja vianetsintään.

Opiskelukustannukset

Autoalan perustutkinnon opiskelu on opiskelijalle maksutonta.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Autoalan perustutkintoon haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Opiskelijavalinnat tehdään hakemusten sekä haastattelun ja soveltuvuusarvioinnin perusteella.

Oppisopimuskoulutukseen haetaan omalla hakulomakkeella osoitteessa https://www.kao.fi/koulutukset/oppisopimuskoulutus/. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina opintoihin soveltuvaa työpaikkaa.

Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta ja oppisopimuskoulutukseen hakemisesta https://www.kao.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus/henkilosto-ja-yhteystiedot/

Hae koulutukseen

Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä