Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja

Koulutuksen tiedot

  • Koulutus: Autoalan perustutkinto, ajoneuvoasentaja
  • Ammattinimike: ajoneuvoasentaja
  • Koulutuspaikka: Kajaani

Koulutuksen tavoite ja sisältö

Ajoneuvoasentajan koulutuksesta saat monipuoliset valmiudet ajoneuvoasentajan työtehtävissä toimimiseen. Valmistuttuasi voit työskennellä ajoneuvoasentajana tai varaosamyyjänä autoliikkeissä, autokorjaamoissa ja kuljetusliikkeissä. Voit alkaa myös itsenäiseksi yrittäjäksi.

Opintoihisi sisältyy mm.
• huoltotekniikkaa
• autojen korjaustekniikkaa
• diagnostiikkaa.

Alalla on hyvät jatko-opiskelumahdollisuudet eri ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa.

Koulutuksen toteutus ja kesto

Ajoneuvoasentajan koulutus sisältää teoriaopintoja, yhteisten aineiden opiskelua ja käytännön harjoittelua koulun opetushallissa sekä työssäoppimispaikoissa. Opintojen kesto on noin 2,5 – 3 vuotta. Ammatillisen opintojen ohella voi suorittaa myös ylioppilastutkinnon.

Esitteet ja linkit

Opiskelun ja urheilun yhdistäminen on mahdollista! Lue lisää http://www.kao.fi/opiskelemaan/nuorten-koulutus/miten-haetaan/urheilijat/

Lisätietoja koulutuksesta

Opinto-ohjaaja
Kari Määttä
p. 0445266913
kari.maatta(at)kao.fi

Alan työt ja vaatimukset

Ajoneuvoasentajat tekevät henkilö- ja pakettiautojen määräaikaishuoltoja ja etsivät ja korjaavat autojen toiminnassa ilmaantuneita vikoja. He osaavat määrittää yleisimmät henkilöautojen alusta- ja hallintalaitteiden viat sekä moottorin, mekaanisen vaihteiston ja voimansiirron vikoja. Ajoneuvoasentajat tekevät myös sähkö- ja polttoainejärjestelmien huoltoja, säätöjä, vianmäärityksiä ja yksinkertaisia korjauksia.

Ammatissa menestyäksesi tarvitset pitkäjänteisyyttä, huolellisuutta ja tarkkuutta, sekä kiinnostusta tekniikkaan, autoihin, pienkoneisiin ja niiden toimintaan. Myös asiakaspalvelutaidot, yritteliäs luonne ja yhteistyökyky ovat tärkeitä ominaisuuksia ajoneuvoasentajan ammatissa.

Ajoneuvoasentajan koulutuksesta saat perusvalmiudet ajoneuvojen huolto- ja korjaustöihin. Opinnoissasi perehdyt auton rakenteeseen, toimintaan, huoltoon, korjaukseen ja vianetsintään. Kolmantena opiskeluvuonna voit halutessasi valita tutkinnon osia aikuiskoulutuksen puolelta esimerkiksi raskaskone- ja autoalan sähkötekniikasta.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Pohjakoulutus:
perusopetuksen tai sitä vastaava oppimäärä

Hakuaika: 23.2. – 23.3.2021
http://www.opintopolku.fi

Koulutuksen löydät nimellä:
Autoalan perustutkinto

Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä