Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto, dieettikokki | WEB

Koulutuksen tiedot

  • Koulutus: Erityisruokavaliopalvelujen erikoisammattitutkinto, dieettikokki | WEB
  • Ammattinimike: dieettikokki
  • Koulutuspaikka: Kajaani
  • Hakuaika alkaa: Jatkuva haku

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Ammattikeittiössä työskentelevä – syvennä ammattitaitoasi ja turvaa tulevaisuutesi työmarkkinoilla. Hakijalle on eduksi suoritettu alan perustutkinto tai työkokemus alan työtehtävissä. Myös pitkä alan työkokemus huomioidaan koulutukseen valinnassa.

Valinnassa huomioidaan hakijan aiemmin hankittu osaaminen, jotta voidaan arvioida, onko hakijalla tarve täydentää tai syventää osaamistaan vai suorittaa koko tutkinto.
https://www.minedu.fi/koulutukseen-hakeutuminen-ja-opiskelijavalinnat

Koulutuksen tavoite ja sisältö

Tutkinto muodostuu pakollisesta tutkinnon osasta, Erityisruokavalioiden toteuttaminen ammattikeittiössä sekä valinnaisista tutkinnon osista.

Yhden valinnaisen tutkinnon osan tulee olla tutkinnon muodostumisen mukaisesti valinnaiset tutkinnon osat 1:stä:

• Ikääntyvien erityisruokavalioiden toteuttaminen
• Nuorten tai työikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
• Päiväkoti- tai kouluikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen tai
• Ravitsemushoidon toteuttaminen hoitoympäristössä.

Valinnaiset tutkinnon osat 2:sta tulee valita vähintään 50 osaamispisteen laajuisesti tutkinnon osa tai osia:

• Ikääntyvien erityisruokavalioiden toteuttaminen
• Nuorten tai työikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
• Päiväkoti- ja kouluikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
• Ravitsemushoidon toteuttaminen hoitoympäristössä
• Erityisruokavaliotuotteiden ja -palvelujen kehittäminen tai
• Ammatillinen tutkinnon osa ammattitutkinnosta tai toisesta erikoisammattitutkinnosta.

Koulutuksen toteutus ja kesto

Koulutuksen tietopuoliset opinnot voi suorittaa kokonaan verkossa. Voit siis opiskella työn ohessa ajasta ja paikasta riippumatta joustavasti työssäoppimista ja verkko-opiskelua yhdistäen.

Pääosa oppimisesta on verkossa, voit suorittaa teoriaopinnot sinulle parhaaseen kellonaikaan. Koulutusaikaan sisältyy työssä oppimista dieettikokin työtehtävissä. Kesto määräytyy henkilökohtaisen opiskeluohjelman mukaan ja on noin 1 – 2 vuotta.

Tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuskoulutuksena. Oppisopimusopiskelu edellyttää aina joko olemassa olevaa tai uutta työsuhdetta opiskeltavalta alalta. Oppisopimus voidaan tehdä myös yrittäjälle (Yrittäjän oppisopimuskoulutus).

Lisätietoja koulutuksesta

Lisätietoja koulutuksesta
Satu Help, p. 044 777 3005 satu.help@kao.fi

Alan työt ja vaatimukset

Lisääntyneiden allergioiden ja eri kulttuurien myötä ruoanvalmistukseen on tullut enemmän haastetta. Haluatko kehittyä erityisruokavalioiden asiantuntijaksi, joka kehittää ja toteuttaa erilaisia annos vaihtoehtoja erityisruokavalioita noudattaville asiakkaille?

Dieettikokkina osaat suunnitella ja valmistaa aterioita erityisruokavaliota noudattaville erilaisissa ammattikeittiöissä. Dieettikokki työskentelee ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti toimipaikan toiminta-ajatuksen ja liikeidean mukaisesti. Voit toimia myös erityisruokavalioiden asiantuntijana tai alan yrittäjänä.

Opiskelukustannukset

Omaehtoisessa koulutuksessa opiskelumaksu on 100 euroa. Oppisopimuskoulutuksessa opiskelijalta ei peritä opiskelumaksua.

Stipendi

Koko tutkinnon suoritettuasi sinulla on mahdollisuus saada ammattitutkintostipendi tietyin ehdoin. Stipendin myöntämisen edellytykset löydät Työllisyysrahaston sivulta https://www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen haetaan suoraan oppilaitokseen koulutuksen tiedoissa olevalla hakulomakkeella.

Oppisopimuskoulutukseen haetaan omalla hakulomakkeella osoitteessa https://www.kao.fi/koulutukset/oppisopimuskoulutus/. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina opintoihin soveltuvaa työpaikkaa.

Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta ja oppisopimuskoulutukseen hakemisesta https://www.kao.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus/henkilosto-ja-yhteystiedot/

Hae koulutukseen

Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä