Golfkentänhoitajan ammattitutkinto, golfkentänhoitaja

Koulutuksen tiedot

  • Koulutus: Golfkentänhoitajan ammattitutkinto, golfkentänhoitaja
  • Koulutuspaikka: Kajaani
  • Hakuaika alkaa: Jatkuva haku

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Koulutukseen hakeutuvalla tulee olla kiinnostus alaan, hyvä fyysinen terveys ja peruskoulun tai vastaavan oppimäärä suoritettu.
Golfkentänhoidossa työskentelevät voivat päivittää ja syventää ammattitaitoaan koulutuksen avulla, vaikka laajentamalla osaamistaan valinnaisilla tutkinnon osilla koneiden ja laitteiden huoltoon tai metsäalueiden ylläpitoon ja uudistamiseen.
Uutena valinnaisena tutkinnonosana on Tiimin vetäjänä toimiminen, joka soveltuu apulaiskettämestarin tehtävissä työskenteleville tai golfkentänhoitajille, jotka haluavat kyseiseen tehtävään valmiuksia.

Koulutuksen tavoite ja sisältö

Tutkinnon pakolliset osat ovat:
● Golfkentän nurmialueiden hoitaminen
● Golfkentän pelikunnosta huolehtiminen
● Golfkentän rakentamiskohteessa työskenteleminen

Valinnaiset tutkinnon osat (joista valitaan yksi):
● Golfkentän sadetus- ja kuivatusjärjestelmän ylläpitäminen
● Golfkentän koneiden ja laitteiden huoltaminen
● Tiimin vetäjänä toimiminen
● Tutkinnon osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta

Koulutuksen toteutus ja kesto

Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna ja jokaiselle opiskelijalle laaditaan HOKS eli henkilökohtainen suunnitelma opintojen ja tutkinnon suorittamisesta. Koulutus sisältää lähi- ja etäopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Valta osa opiskelusta toteutetaan verkko-oppimisympäristössä, joka ei ole aina aikaan ja paikkaan sidottua. Opiskella siis voit periaatteessa omalta kotisohvaltasi, Thaimaan nettikahvilasta tai vaikka kirjastossa. Riittää, että sinulla on tietokone ja nettiyhteys.

Tutkintoon sisältyy noin 40 päivää lähiopetusta, josta suurin osa toteutetaan online yhteyden kautta. Voit tulla mukaan luennolle tai esimerkiksi työesteen sattuessa voit pyytää, että luento nauhoitetaan. Voit katsella luentonauhoitteen silloin kun sinulle sopii. Oppilaitoksella tapahtuvaa lähiopetusta on noin viikon mittaisia jaksoja kolme tai neljä kertaa opintojen aikana.

Työpaikoilla tapahtuvaa työssäoppimista on koulutuksesta yli puolet, sillä käytännön ammatin oppii parhaiten tekemällä. Tärkeä osa opiskelua on myös tutustuminen golfalalla työskenteleviin ammattilaisiin sekä opiskelijaryhmässä tietojen ja ajatusten jakaminen ammattiin liittyvistä asioista.

Opiskelun alkaessa jokaiselle opiskelijalle laaditaan HOKS henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, jota päivitetään opintojen aikana. Suunnitelmassa käydään läpi mm. työkokemus alalta, ammattiin liittyvät harrastukset sekä opintojen ja tutkinnon suorittamisen aikataulua.

Opiskelijat haastatellaan ennen valintaa.
Golfkentänhoitajan ammattitutkinto koulutuksen kesto on noin 1 vuosi riippuen opiskelijan työkokemuksesta golfkentänhoidon alalta.
Golfkentänhoitajan ammattitutkinto on 150 osp (osaamispistettä).

Esitteet ja linkit

Lue, miten golfarista tuli golfkentänhoitaja: http://www.kao.fi/opiskelijalle/opiskelijatarinat/miten-golfarista-tuli-ammattitaitoinen-golfkentanhoitaja/

Lisätietoja koulutuksesta

Ota yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä juuri sinulle soveltuvat opinnot.
Pirjo Hotti, p. 044 797 0866, pirjo.hotti@kao.fi

Alan työt ja vaatimukset

Golfkentänhoitaja on nurmikoiden ylläpidon ammattilainen, jonka työtehtäviin kuuluu golfkentänhoito, kentän pelikunnosta huolehtiminen ja rakentamisen sekä peruskorjauskohteen töiden tekeminen.
Matalan nurmikasvuston ylläpito golfpeliä varten on haasteellista, mutta palkitsevaa työtä, sillä ammattilaisen kädenjälki näkyy ja tuntuu myös pelaajille. Ääriolosuhteissa ja sesonkityössä korostuvat tiimityötaidot ja nurmiheinien hoidon tietotaito unohtamatta asiakaspalvelua ja golfin lajiin liittyviä erityispiirteitä.

Golfkentänhoitajan ammattitutkinto mahdollistaa ammatillisen kehittymisen golfalalla ja antaa mahdollisuuden edetä golfkenttämestarin erikoisammattitutkintoon.

Opiskelukustannukset

Opiskelumaksu on 400 € ja sen voi suorittaa erissä valmistavan koulutuksen aikana.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Opiskelijat haastatellaan ennen valintaa koulutukseen.

Lisätietoja hakemisesta
• Katja Sirviö, p. 044 797 0487, katja.sirvio@kao.fi

Hae koulutukseen

Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä