Green Care perusteet (5 op) alkaen 27.2.2018

Koulutuksen tiedot

  • Koulutus: Green Care perusteet (5 op) alkaen 27.2.2018
  • Koulutuspaikka: Kajaani Seppälä, LuVa
  • Hakuaika päättyy: 13.02.2018
  • Hinta: Koulutuksen hinta on 250 e (alv 0). Hinta sisältää verkkokurssin, koulutusaineiston, verkkokurssin ohjaamisen ja 4 lähipäivää 27.2., 5.4., 17.4. ja 8.5.2018 klo 16-20. Green Care perusteet -valmennus täyttää Green Care laatumerkkien osaamisvaatimukset. Laatulautakunta on hyväksynyt tämän valmennuksen (teoreettinen GreenCare osaaminen) osaksi GC -laatumerkkien edellyttämää osaamista.

Koulutuksen hyödyt

Green Care perusteet on tarkoitettu kaikille Green Care toiminnasta kiinnostuneille, jotka suunnittelevat Green Care palveluiden tarjoamista tai ostamista. Maatilat, luonto- ja hyvinvointimatkailualan yrittäjät, luonnontuotealan toimijat, sosiaali-, kasvatus-, terveys- ja hyvinvointialan yrittäjät, yhdistykset ja julkisen sektorin toimijat, jotka haluavat hyödyntää luonnon hyvinvointivaikutuksia työssään.

Green Care perusteet valmennnus sisältää yleiskatsauksen GC -käsitteistä, toiminnan edellytyksistä, toimialasta ja toimintamuodoista. Valmennuksessa tarkastellaan GC -toimintaa Suomessa ja kansainvälisesti. Tärkeänä osa-alueena ovat myös asiakkaat, luonnon hyvinvointivaikutukset sekä luontosuhde.

Green Care perusteet valmennuksen sisältö: GC käsitteet ja toimialan kehittyminen, GC -peruselementit ja -perusedellytykset, GC -menetelmät ja toimintamuodot, toiminnan osapuolet, asiakkaiden ja palveluluiden ohjaaminen, luontosuhde, luontoelementit ja toimintaympäristöt, luonnon hyvinvointivaikutukset, GC -laatu, lait ja säädökset, asiakasryhmät, tututstuminen GC -toimijoihin, GC -toiminta Suomessa ja kansainvälisesti, laatumerkit ja kriteerit.

Koulutuksen toteutus ja kesto

Valmennus toteutetaan käytännönläheisesti sisältäen verkkokurssin etätehtävineen sekä lähipäivät 27.2., 5.4., 17.4 ja 8.5.2018 klo 16-20. Osallistuminen on mahdollista myös etänä perustelluista syistä, esim. pitkä välimatka Kajaaniin. Suositus on kuitenkin osallistua lähipäiviin! Etänä opiskelu tarkoittaa itsenäisesti lähipäivät korvaavien tehtävien tekemistä. Verkkoyhteys avataan vain lyhyeksi aikaa ensimmäisenä lähipäivänä, sillä opiskelu on vuorovaikutteista ja toiminnallista sisä- ja ulkotilassa.

Verkkokurssin alustana on Moodle -oppimisympäristö, johon osallistujat saavat tunnukset ja ohjeistuksen ensimmäisenä lähipäivänä. Lähipäivät toteutetaan Kajaanissa, Kainuun ammattiopistolla Seppälän Impilinnassa (Kirkkoahontie 94 a, 87910 Linnantaus) ja päivä 5.4. Sotkamossa Green Care toimintaympäristöissä Tyynelässä.

Kouluttajina on Green Care alan asiantuntijoita. Heillä on jo kokemus tämän samanlaisen GC perusteet valmennuksen ohjaamisesta 2017.

Minna Hökkä: hoitotyön lehtori, sairaanhoitaja, YAMK, terveystieteiden maisteri ja tohtorikoulutettava. Minna on ollut luomassa Green Care -koulutus korkea-asteelle opintoja sekä rakentamassa GC perusteet opintojaksojen sisältöjä ja tavoitteita.

Maija Lipponen: Diplomi-insinööri ja matemaattisten aineiden opettaja, tutkija, rekisteröity sosiaalipedagoginen hevostoimintaohjaaja, Green Care -korkeakouluopinnot 40 op. Erityisosaaminen: Green Careen liittyvä tutkimus, hankkeet, sosiaalipedagoginen hevostoiminta.

Heidi Kotilainen: Sosionomi (AMK), kirkon nuorisotyönohjaaja, luonto-ohjaaja (hevospainotteinen),rekisteröity sosiaalipedagoginen hevostoimintaohjaaja. Erityisosaaminen: sosiaalipedagoginen hevostoiminta, sosiokulttuurinen innostaminen, yksilön ja ryhmien ohjaaminen, mindfulness, varhaisnuoriso- ja nuorisotyö, mielenterveys ja päihteet, monikulttuurisuus, tukihenkilötoiminta, leirityö, NUISKU, Ellu eläintaito.

Lisätietoja koulutuksesta

Lisätietoja antaa Riitta Turpeinen puh. 044 2944 514, riitta.turpeinen@kao.fi , Kantri & Co. -hanke.

Ilmoittautuminen tapahtuu tämän sivun lopussa olevasta vihreästä painikkeesta ”Ilmoittaudu koulutukseen: yksityishenkilöt” tai ”Ilmoittaudu koulutukseen yritykset”. HUOM! Jos yritys maksaa koulutuksesi, niin ilmoittaudu yrityksenä! Laskutus tapahtuu koulutuksen alettua.

Lisätietoja ilmoittautumisesta

Ilmoittautuminen päättyy kahta viikkoa ennen koulutusta tai kun ryhmä on täysi. Kainuun tai Vaalan ulkopuolelta tulevilta osallistujilta perimme hieman korkeamman hinnan, 300 e.

Ilmoittautuminen on sitova. Perimme peruuttamattomista ilmoittautumisista 100 % osallistumismaksun. Mahdollinen peruutus tulee tehdä viikkoa ennen koulutusta sähköpostilla riitta.turpeinen@kao.fi .

Jos tarvitset majoitusta, voit tiedustella sitä Seppälän toimipisteen asuntolaohjaajalta Fatima Selimi p. 044 526 6787, fatima.selimi@kao.fi Työajat ovat su klo 18.45 – 01.00 ja ma – to klo 17.00 – 01.00. Koululla on soluasuntola, jossa on 2 hh (ei allergiavapaa).

Pidätämme oikeuden ohjelman muutoksiin.

lyhytkoulutuksetAikuiskoulutus

Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä