Hieronnan ammattitutkinto, päiväopiskelu | Vuokatti Sport Academy

Koulutuksen tiedot

  • Koulutus: Hieronnan ammattitutkinto, päiväopiskelu | Vuokatti Sport Academy
  • Koulutuspaikka: Sotkamo
  • Hakuaika alkaa: Jatkuva haku

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Oletko kiinnostunut ihmiskehon rakenteesta ja toiminnasta? Onko urheilijoiden ja kuntoilijoiden suorituskyvynedistäminen sinun juttusi? Vai haluatko auttaa erilaisia ihmisiä heidän tuki- ja liikuntaelimistöön liittyvissä haasteissaan? Opiskele hierojaksi VuokattiSportAcademyn päiväopinnoissa. Saat monipuolisen ammattitaidon toimia erilaisten asiakkaiden hyvinvoinnin edistäjänä. Valmistuttuasi voit työskennellä koulutettuna hierojana liikunta-, terveys- ja sosiaalialan asiakaspalvelutehtävissä joko itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa.

VuokattiSportAcademyssa hieronnan ammattitutkinnon opinnot toteutetaan käytännönläheisesti ja ammattitaitoa harjoitellaan ohjatuissa, aidoissa asiakastilanteissa omalla hierontapolillamme. Lisäksi opintoihin sisältyy fyysistä kuntoa ylläpitävää ja hyvinvointia tukevaa liikuntaa. Tutustumme erilaisiin liikuntamuotoihin ja samalla perehdymme urheilulajien vaatimuksiin urheiluhieronnan näkökulmasta.

Hierojakoulutuksemme on mukana Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa, mikä mahdollistaa opiskelun ja urheilun saumattoman yhdistämisen opintojen aikana. Lisätietoja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiasta.

Koulutuksen tavoite ja sisältö

Hieronnan ammattitutkintoon valmistava koulutus on urheiluhierojapainotteinen. Opiskelujen aikana pääset hyödyntämään urheilu- ja liikunta-alan verkostoja kartoittaessasi opiskelun jälkeistä aikaa (lajiliitot, urheiluseurat, maajoukkueet).

Koulutuksen toteutus ja kesto

Koulutus (150 osp) rakentuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta. Ammattitutkinnon suoritettuasi voit jatkaa opintojasi suorittamalla tutkinnon osan Hieronnan erikoisammattitutkinnosta (Urheilijan lihashuolto). Urheilijan lihashuolto -tutkinnonosan voit suorittaa myös erikseen.

Tutkinnon pakolliset osat, 100 osp:
Tuki- ja liikuntaelinongelmaisen potilaan terveyden ja toimintakyvyn edistäminen, 70 osp
Sosiaali- ja terveydenhuoltoalan yrittäjänä toimiminen, 30 osp

Tutkinnon valinnaiset osat, 50 osp:
Raajanivelten liikkuvuuden edistäminen, 25 osp
Yksilöllinen liikunnan ohjaaminen, 30 osp

Erikoisammattitutkinnon osa:
Urheilijan lihashuolto 45 osp

Esitteet ja linkit

Lisätietoa https://vuokattisport.fi/hierojan-ammattitutkinto-2017-2018-paivaopiskelu/

Lisätietoja koulutuksesta

Opintosihteeri
Eija Rantala-Sorsa
p. 044 7148 291, eija.rantala-sorsa@vuokattisportacademy.fi

Opettaja (päivätoteutus)
Päivi Vähäsöyrinki
p. 044 7159 667, paivi.vahasoyrinki@vuokattisportacademy.fi

Ruokailut opiskelupäivinä

Lähiopetuspäivien aikana opiskelijoilla on mahdollisuus ruokailla opiskelijahinnoin Vuokatti Sportin Ravintola O’laksessa. Ruokailut maksetaan O’laksen kassalle, samalla tulee esittää opiskelijakortti.

aamiainen 7 €
keittolounas 8,50
lounas 10,50
päivällinen 11,50
Majoitus

Opiskelija-asuntoa tai vuokra-asuntoa voi hakea Kiinteistöosakeyhtiö Sotkanmaalta. Opiskelija-asuntoa haettaessa oppilaitos-kohtaan kirjoitetaan KAO / Vuokatti Sport Academy.

Yhteystiedot: Kiinteistö Oy Sotkanmaa, www.sotkanmaa.fi ja suora linkki opiskelija-asunnon hakuun: opiskelija-asunnon hakulomake

Alan työt ja vaatimukset

Koulutuksesta saat hyvät valmiudet työskennellä koulutettuna hierojana liikunta-, terveys- ja sosiaalialan asiakaspalvelutehtävissä, joko itsenäisenä yrittäjänä tai toisen palveluksessa.

Hierojakoulutus on mukana Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiassa, mikä mahdollistaa opiskelun ja urheilun saumattoman yhdistämisen opintojen aikana. Aktiivisille kilpaurheilijoille tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma, joka mahdollistaa harjoittelun kurssin aikana. Lisätietoja www.vuokattirukaurheiluakatemia.fi

Opiskelukustannukset

Koulutuksen hinta on 600 euroa. Lisäksi hieronnan erikoisammattitutkintoon kuuluvan Urheilijan lihashuolto -tutkinnon osan hinta on 150 euroa, mikäli sen suorittaa heti Hieronnan ammattitutkinnon suoritettuaan. Erikseen suoritettuna hinta on 250 euroa. Hinta sisältää koulutuksesta aiheutuvia kuluja ilman ruokia ja majoitusta.

Opiskelijoiden etuihin kuuluu Vuokatti Sportin suorituspaikkojen kuten esimerkiksi hiihtotunnelin ja ensilumenladun maksuton käyttö. Lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa opintojen aikana avoimen yliopiston opintoja opiskelijahinnoin.

Stipendi

Koko tutkinnon suoritettuasi sinulla on mahdollisuus saada ammattitutkintostipendi tietyin ehdoin. Stipendin myöntämisen edellytykset löydät Työllisyysrahaston sivulta https://www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen on jatkuva haku, voit jättää hakemuksen vaikka jo tänään.

Seuraava ryhmä aloittaa elokuussa 2020.

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen oppimisen ja kehittymisen suunnitelma (HOKS), jossa tunnistetaan opiskelijan aiempi osaaminen ja suunnitellaan yksilöllinen opintopolku. HOKSilla varmistetaan myös mahdollisen urheilu-uran ja opiskelun yhdistäminen. Opiskelijavalinta suoritetaan hakemuksen sekä henkilökohtaisen haastattelun perusteella. Odotamme sinulta hyvää toimintakykyä, kykyä itsenäiseen opiskeluun ja soveltuvuutta palvelualalle.

Oppisopimuskoulutukseen haetaan omalla hakulomakkeella osoitteessa https://www.kao.fi/koulutukset/oppisopimuskoulutus/. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina opintoihin soveltuvaa työpaikkaa.

Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta ja oppisopimuskoulutukseen hakemisesta https://www.kao.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus/henkilosto-ja-yhteystiedot/

Hae koulutukseen

Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä