Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kampaaja

Koulutuksen tiedot

  • Koulutus: Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kampaaja
  • Ammattinimike: kampaaja
  • Koulutuspaikka: Kajaani

Koulutuksen tavoite ja sisältö

Kampaajan koulutuksista saat monipuoliset perusvalmiudet hiusalan työtehtäviin. Valmistuttuasi voit työskennellä kampaajana erilaisissa hius- ja kauneudenhoitoalan yrityksissä tai toimia myynti-, koulutus- ja konsultointitehtävissä tehtaiden ja maahantuojien palveluksessa.

Opintoihisi sisältyy mm.
• hiusten leikkaaminen ja partakäsittelyt
• kampaukset ja ehostus
• värjäyskäsittelyt
• permanenttikäsittelyt
• hiusalan yrittäjyys ja yritystoiminta.

Koulutuksen toteutus ja kesto

Koulutus sisältää teoriaopintoja ja yhteisten aineiden opiskelua, sekä käytännön harjoittelua oppilaitoksen KAO-HIUS parturi-kampaamossa ja työssäoppimispaikossa. Osallistut myös muotikursseille yhdessä alan ammattilaisten kanssa. Opintojen kesto on 3 vuotta. Ammatillisen opintojen ohella voi suorittaa myös ylioppilastutkinnon. Lukion oppimäärän suorittaneilla opiskelu kestää noin 2 vuotta.

Esitteet ja linkit

Opiskelun ja urheilun yhdistäminen on mahdollista! Lue lisää http://www.kao.fi/opiskelemaan/nuorten-koulutus/miten-haetaan/urheilijat/

Lisätietoja koulutuksesta

Jukka Vuollet, opinto-ohjaaja
p. 044 715 7764
jukka.vuolleti(at)kao.fi

Alan työt ja vaatimukset

Kampaajat ovat asiakaspalvelun ja hiusalan ammattilaisia, jotka leikkaavat ja värjäävät hiuksia, hoitavat asiakkaiden hiuksia ja hiuspohjaa, tekevät permanenttikäsittelyjä, hiuspidennyksiä, ehostuksia ja kampauksia. Alalla työskentelevän tulee seurata hiusalan muotia ja pysyä uusien trendien perässä. Työ edellyttää, että olet palveluhenkinen, sosiaalinen ja joustava, sekä osoitat kiinnostusta asiakkaan ulkoiselle olemukselleen asettamia toiveita kohtaan. Kampaajana sinun on osattava toteuttaa asiakkaan toiveet ja nähtävä mitkä värit ja hiusmallit sopivat hänelle parhaiten. Kampauksia tehdessä ja hiuksia muotoillessa tarvitaan myös luovuutta ja sorminäppäryyttä.

Kampaajan koulutukseen hakevalla ei saa olla toistuvaa tai kroonista käsi-ihottumaan tai astmaa, sillä alalla käsitellään voimakkaita kemikaaleja.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Pohjakoulutus:
perusopetuksen tai sitä vastaava oppimäärä
tai lukion oppimäärä (yo-koulutukset)

Hakuaika: 23.2. – 23.3.2021
http://www.opintopolku.fi

Koulutuksen löydät nimellä:
Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä