Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kosmetiikkaneuvoja | Kajaani

Koulutuksen tiedot

  • Koulutus: Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kosmetiikkaneuvoja | Kajaani
  • Ammattinimike: kosmetiikkaneuvoja
  • Koulutuspaikka: Kajaani
  • Hakuaika alkaa: Jatkuva haku

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Koulutus on suunnattu kaikille kauneudenhoitoalasta kiinnostuneille ja hakijalta ei vaadita aikaisempaa osaamista.

Opiskelijaksi voidaan ottaa hakija, jolla koulutuksen järjestäjä katsoo olevan riittävät edellytykset tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseen tai tutkinnon suorittamiseen. Tutkinnon tai koulutuksen valinnassa huomioidaan hakijan aiemmin hankittu osaaminen, jotta voidaan arvioida, onko hakijalla tarve täydentää tai syventää osaamistaan vai suorittaa koko tutkinto.

Terveydelliset vaatimukset

Sinulla ei saa olla toistuvaa tai kroonista käsi-ihottumaa tai astmaa, sillä alalla käsitellään voimakkaita kemikaaleja.

Koulutuksen tavoite ja sisältö

Unelmoitko asiakaspalvelu työstä kauneuden parissa? Haluat tehdä töitä ihmisten kanssa, pidät asiakaspalvelusta. Kosmetiikkaneuvojana, opit ohjaamaan sekä neuvomaan asiakkaita ihon ja hiusten hoidossa sekä soveltuvien tuotteiden käytössä.

Asiakaspalvelutaitojen lisäksi hyvä tuotetuntemus sekä työ- ja asiakasturvallisuudesta huolehtiminen ovat osaamisesi ydintä. Opiskelet mm. asiakaspalvelu- ja myyntitaitoja, tuotetuntemusta, ihon- ja hiustenhoitoa.

Koulutuksen toteutus ja kesto

Opinnoissa ja ammatissa menestyäksesi tarvitset:
• palvelualttiutta
• asiakaspalvelutaitoja
• kädentaitoja

Esitteet ja linkit

Lisätietoja hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnosta https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/6728280/reformi/tiedot

Lisätietoja koulutuksesta

Auli Karhu, opinto-ohjaaja
p. 044 797 0889
auli.karhu@kao.fi

Katja Lehtola, opettaja
p. 040 185 7169
Katja.lehtola@kao.fi

Alan työt ja vaatimukset

Työpaikkanasi voi olla hius- ja kauneudenhoitoalan tuotteita ja palveluja tarjoavat yritykset, kuten tavaratalot, apteekit, laivojen ja lentokenttien kosmetiikkaosastot, tai maahantuojien myynti- ja koulutustehtävät. Kokemuksen kartuttua voit toimia myös kosmetiikka-alan yrittäjänä. Työnkuvaan voi kuulua esim. asiakkaiden ohjaaminen ihon, hiusten ja kauneuden hoidossa sekä ehostus.

Opiskelukustannukset

Perustutkinnon opiskelu on opiskelijalle maksutonta.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Tämän jälkeen hakija kutsutaan haastatteluun ja soveltuvuuden arviointiin.

Oppisopimuskoulutukseen haetaan omalla hakulomakkeella osoitteessa https://www.kao.fi/koulutukset/oppisopimuskoulutus/. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina opintoihin soveltuvaa työpaikkaa.

Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta ja oppisopimuskoulutukseen hakemisesta https://www.kao.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus/henkilosto-ja-yhteystiedot/

Hae koulutukseen

Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä