Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, parturi, kampaaja | Kuusamo

Koulutuksen tiedot

  • Koulutus: Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, parturi, kampaaja | Kuusamo
  • Ammattinimike: parturi-kampaaja
  • Koulutuspaikka: Kuusamo
  • Hakuaika alkaa: Jatkuva haku

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Pääasiallisena kohderyhmänä ovat perusopetuksen oppimäärän tai sitä vastaavan aikaisemman oppimäärän suorittaneet henkilöt, tai joilla koulutuksen järjestäjä muutoin katsoo olevan riittävät riittävät edellytykset tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseen tai tutkinnon suorittamiseen.
Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, kampaaja/parturin koulutukseen otetaan opiskelijoita joustavasti ympäri vuoden, mikäli opiskelupaikkoja on vapaana. Pääsääntöisesti opinnot alkavat elokuussa.

Terveydelliset vaatimukset

Kampaajan ammatissa toimiminen vaatii hyvää fyysistä kuntoa. Kroonista käsi-ihottumaa tai astmaa potevalle suositellaan hakeutumista muulle alalle.

Koulutuksen tavoite ja sisältö

Koulutuksessa hankitaan perusosaamista kampaajapalveluista ja myyntityöstä sekä asiakaslähtöisestä palvelusta hius- ja kauneudenhoitoalalla. Opiskeltavia aihealueita ovat mm. hiusten hoito- ja muotoilukokonaisuudet, hiusten leikkaaminen ja kampaaminen, kihartamis- ja värikäsittelyt, ehostus ja partakäsittelyt sekä kauneudenhoidon neuvontapalvelut.

Koulutuksen toteutus ja kesto

Koulutuksen aikana osaamista hankitaan tekemällä oppien oppilaitoksen omassa oppimisympäristössä, HiusApajassa ja ammattialan yrityksissä.

Koulutusaika ja koulutuksen toteutus voivat vaihdella aiempien opintojen tai työkokemuksen perusteella yksilöllisesti. Kaikille opiskelijoille laaditaan opintojen alussa henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), johon kirjataan yksilölliset osaamisen tunnistamista, tunnustamista, hankkimista ja osoittamista sekä ohjaus- ja tukitoimia koskevat tiedot.

Tutkintokoulutuksen opiskelija osoittaa ammatillisen tutkinnon perusteissa määritellyn ammattitaidon tai osaamisen näytöillä käytännön työtehtävissä pääosin työpaikalla.

Esitteet ja linkit

Lisätietoja hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnosta https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/6728280/reformi/tiedot

Lisätietoja koulutuksesta

Jaana Pesonen, 044 497 5019, jaana.pesonen@kao.fi
Ammatillinen opettaja Jaana Mustonen, 044 497 5074, jaana.mustonen@kao.fi

Alan työt ja vaatimukset

Kampaajan työ edellyttää asiakaspalveluhenkisyyttä ja myönteistä sosiaalisuutta. Työssä on osattava yhdistää omaa luovuutta ja näkemystä sekä asiakkaan toiveita.

Opiskelukustannukset

Perustutkinnon opiskelu on opiskelijalle maksutonta.

Stipendi

Koko tutkinnon suoritettuasi sinulla on mahdollisuus saada ammattitutkintostipendi tietyin ehdoin. Stipendin myöntämisen edellytykset löydät Työllisyysrahaston sivulta https://www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Opiskelijavalinnat tehdään hakemusten sekä haastattelun ja soveltuvuusarvioinnin perusteella.

Oppisopimuskoulutukseen haetaan omalla hakulomakkeella osoitteessa https://www.kao.fi/koulutukset/oppisopimuskoulutus/. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina opintoihin soveltuvaa työpaikkaa.

Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta ja oppisopimuskoulutukseen hakemisesta https://www.kao.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus/henkilosto-ja-yhteystiedot/

Hae koulutukseen

Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä