Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, parturi, kampaaja

Koulutuksen tiedot

  • Koulutus: Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto, parturi, kampaaja
  • Ammattinimike: parturi-kampaaja
  • Koulutuspaikka: Kajaani
  • Hakuaika alkaa: Jatkuva haku

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Koulutus on suunnattu kaikille kauneudenhoitoalasta kiinnostuneille ja hakijalta ei vaadita aikaisempaa osaamista.

Opiskelijaksi voidaan ottaa hakija, jolla koulutuksen järjestäjä katsoo olevan riittävät edellytykset tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseen tai tutkinnon suorittamiseen. Tutkinnon tai koulutuksen valinnassa huomioidaan hakijan aiemmin hankittu osaaminen, jotta voidaan arvioida, onko hakijalla tarve täydentää tai syventää osaamistaan vai suorittaa koko tutkinto.

Terveydelliset vaatimukset

Parturi-kampaajan koulutukseen hakevalla ei saa olla toistuvaa tai kroonista käsi-ihottumaan tai astmaa, sillä alalla käsitellään voimakkaita kemikaaleja.

Koulutuksen tavoite ja sisältö

Parturin ja kampaajan koulutuksista saat monipuoliset perusvalmiudet hiusalan työtehtäviin. Valmistuttuasi voit työskennellä parturi-kampaajana erilaisissa hius- ja kauneudenhoitoalan yrityksissä tai toimia myynti-, koulutus- ja konsultointitehtävissä tehtaiden ja maahantuojien palveluksessa.

Opintoihisi sisältyy mm.
• hiusten leikkaaminen ja partakäsittelyt
• kampaukset ja ehostus
• värjäyskäsittelyt
• permanenttikäsittelyt
• hiusalan yrittäjyys ja yritystoiminta.

Koulutuksen toteutus ja kesto

YritysAmiksessa opitaan ammattiin tekemällä alan oikeita asiakastöitä. Opintojen kesto on yksilöllistä. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (= HOKS), johon kirjataan yksilölliset osaamisen tunnistamista, tunnustamista, hankkimista ja osoittamista sekä ohjaus- ja tukitoimia koskevat tiedot. Jokainen opiskelija etenee siis joustavasti omaan tahtiinsa ja opiskelee vain sellaista, mistä hänellä ei vielä osaamista ole.

Tutkintokoulutuksen opiskelija osoittaa ammatillisen tutkinnon perusteissa määritellyn ammattitaidon tai osaamisen näytöillä käytännön työtehtävissä pääosin työpaikalla.

Esitteet ja linkit

Lisätietoja hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnosta https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/6728280/reformi/tiedot

Lisätietoja koulutuksesta

Eeva-Liisa Mulari, opinto-ohjaaja
p. 044 797 0810
eeva-liisa.mulari@kao.fi

Alan työt ja vaatimukset

Parturit ja kampaajan työ edellyttää, että olet palveluhenkinen, sosiaalinen ja joustava, sekä osoitat kiinnostusta asiakkaan ulkoiselle olemukselleen asettamia toiveita kohtaan. Parturi-kampaajana sinun on osattava toteuttaa asiakkaan toiveet ja nähtävä mitkä värit ja hiusmallit sopivat hänelle parhaiten. Kampauksia tehdessä ja hiuksia muotoillessa tarvitaan myös luovuutta ja sorminäppäryyttä.

Opiskelukustannukset

Perustutkinnon opiskelu on opiskelijalle maksutonta.

Stipendi

Koko tutkinnon suoritettuasi sinulla on mahdollisuus saada ammattitutkintostipendi tietyin ehdoin. Stipendin myöntämisen edellytykset löydät Työllisyysrahaston sivulta https://www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen haetaan sähköisellä hakulomakkeella. Tämän jälkeen hakija kutsutaan haastatteluun ja soveltuvuuden arviointiin.

Oppisopimuskoulutukseen haetaan omalla hakulomakkeella osoitteessa https://www.kao.fi/koulutukset/oppisopimuskoulutus/. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina opintoihin soveltuvaa työpaikkaa.

Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta ja oppisopimuskoulutukseen hakemisesta https://www.kao.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus/henkilosto-ja-yhteystiedot/

Hae koulutukseen

Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä