Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneistaja

Koulutuksen tiedot

  • Koulutus: Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, koneistaja
  • Ammattinimike: koneistaja
  • Koulutuspaikka: Kajaani

Koulutuksen tavoite ja sisältö

Koneistajan koulutuksen suoritettuasi hallitset CNC-koneiden ohjelmoinnin, CAD/CAM-tekniikan, sekä poraus-, sorvaus-, jyrsintä- ja hiontatyöt. Koulutukseen kuuluu kaikille pakollisena tutkinnon osana asennuksen ja automaation perustyöt, koneistuksen perustyöt sekä levytöiden ja hitsauksen perustyöt. Valmistuttuasi voit työskennellä erilaisissa kone- ja metallituoteteollisuuden yrityksissä, kuten konepajoilla, telakoilla, korjaamoissa, verstailla ja tehtailla.

Koulutuksen toteutus ja kesto

Koneistajan koulutus sisältää teorian ja yhteisten aineiden opiskelua, sekä käytännön harjoittelua koulun opetushallissa ja työssäoppimispaikoissa. Opintojen kesto on 3 vuotta. Ammatillisen opintojen ohella voi suorittaa myös ylioppilastutkinnon. Lukion oppimäärän suorittaneilla opiskelu kestää noin 2 vuotta.

Esitteet ja linkit

Minkälaista on opiskella koneistajaksi? Lue Joonan, Petjan ja Villen tarina http://www.kao.fi/opiskelijalle/opiskelijatarinat/varmasti-tyollistava-ala/
https://www.youtube.com/watch?v=1osM3ZW6JzQ

Metallialasta on moneksi! Katso alan esittelyvideo https://www.youtube.com/watch?v=ChI2f6M4LrY

Opiskelun ja urheilun yhdistäminen on mahdollista! Lue lisää http://www.kao.fi/opiskelemaan/nuorten-koulutus/miten-haetaan/urheilijat/

Lisätietoja koulutuksesta

Eeva-Liisa Mulari, opinto-ohjaaja
p. 044 797 0810
eeva-liisa.mulari(at)kao.fi

Alan työt ja vaatimukset

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta saat valmiudet metalliteollisuuden erilaisiin valmistustehtäviin ja tuotantolaitosten kunnossapitotehtäviin, NC-koneiden ohjelmointiin sekä erilaisten valmistukseen ja kunnossapitoon liittyvien sovellusohjelmien käyttöön. Koneistajana valmistat koneiden osia ja muita metallisia kappaleita joko käsikäyttöisillä koneilla tai ohjelmoitavilla työkoneilla. Opintoihin kuuluu myös levy- ja hitsaustyöt.

Opinnoissa ja ammatissa menestymiseen tarvitaan huolellista ja tarkkaa työskentelyotetta, matemaattista osaamista, asiakaspalvelutaitoja, sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Myös kielitaitoa tarvitaan vieraskielisten teknisten selvitysten ja työohjeiden ymmärtämiseksi.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Pohjakoulutus:
perusopetuksen tai sitä vastaava oppimäärä
tai lukion oppimäärä (yo-koulutukset)

Hakuaika: 23.2. – 23.3.2021
http://www.opintopolku.fi

Koulutuksen löydät nimellä:
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä