Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, levyseppähitsaaja

Koulutuksen tiedot

  • Koulutus: Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, levyseppähitsaaja
  • Ammattinimike: levyseppähitsaaja
  • Koulutuspaikka: Kajaani

Koulutuksen tavoite ja sisältö

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnosta saat perusvalmiudet metalliteollisuuden erilaisiin valmistustehtäviin ja tuotantolaitosten kunnossapitotehtäviin, NC-koneiden ohjelmointiin sekä erilaisten valmistukseen ja kunnossapitoon liittyvien sovellusohjelmien käyttöön. Koulutukseen kuuluu kaikille pakollisena tutkinnon osana asennuksen ja automaation perustyöt, koneistuksen perustyöt sekä levytöiden ja hitsauksen perustyöt. Valmistuttuasi voit työskennellä erilaisissa kone- ja metallituoteteollisuuden yrityksissä, kuten konepajoilla, telakoilla, korjaamoissa, verstailla ja tehtailla.

Koulutuksen toteutus ja kesto

Levyseppähitsaajan koulutus sisältää teoriaopintoja ja yhteisten aineiden opiskelua, sekä käytännön harjoittelua koulun opetustiloissa ja työssäoppimispaikoissa. Opintojen kesto on 3 vuotta. Ammatillisen opintojen ohella voi suorittaa myös ylioppilastutkinnon. Lukion oppimäärän suorittaneilla opiskelu kestää noin 2 vuotta.

Esitteet ja linkit

Minkälaista on opiskella levyseppähitsaajaksi? Lue Monan tarina http://www.kao.fi/opiskelijalle/opiskelijatarinat/hitsin-mukava-metalliala/
https://www.youtube.com/watch?v=1osM3ZW6JzQ

Metallialasta on moneksi! Katso alan esittelyvideo https://www.youtube.com/watch?v=ChI2f6M4LrY

Opiskelun ja urheilun yhdistäminen on mahdollista! Lue lisää http://www.kao.fi/opiskelemaan/nuorten-koulutus/miten-haetaan/urheilijat/

Lisätietoja koulutuksesta

Eeva-Liisa Mulari, opinto-ohjaaja
p. 044 797 0810
eeva-liisa.mulari(at)kao.fi

Alan työt ja vaatimukset

Levyseppähitsaajat valmistavat metallilevyistä monenlaisia ohut- ja paksulevytuotteita. He leikkaavat, muovaavat, hiovat, särmäävät, pyöristävät, taivuttavat ja poraavat metallilevyjä erilaisten koneiden ja laitteiden avulla. Työnkuva on monipuolinen, sillä tehtäviin kuuluu sekä metallilevyjen työstämistä että osien liittämistä. Tyypillisiä tuotteita ovat erilaiset putket ja säiliöt, mutta työ voi kohdistua yhtä hyvin myös sähkölaitteiden levyosiin, saunan kiukaisiin, jääkaappeihin sekä voimaloiden ja laivojen järeisiin teräsrakenteisiin.

Levyseppähitsaajn ammatissa tarvitaan hyvää silmän ja käden yhteistoimintaa, pitkäjänteisyyttä, huolellista ja vastuullista työskentelyotetta sekä yhteistyötaitoja. Myös kielitaitoa tarvitaan vieraskielisten teknisten selvitysten ja työohjeiden ymmärtämiseen.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Pohjakoulutus:
perusopetuksen tai sitä vastaava oppimäärä
tai lukion oppimäärä (yo-koulutukset)

Hakuaika: Hakuaika: 23.2. – 23.3.2021
http://www.opintopolku.fi

Koulutuksen löydät nimellä:
Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä