Kuormausnosturin käyttö asennustyössä (yli 25 tm koneet)

Koulutuksen tiedot

  • Koulutus: Kuormausnosturin käyttö asennustyössä (yli 25 tm koneet)
  • Koulutuspaikka: Kajaani
  • Hakuaika alkaa: Jatkuva haku

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Pohjakoulutusvaatimuksena on esimerkiksi suoritettu maarakennuksen, logistiikan tai ajoneuvotekniikan perustutkinto tai vastaavat tiedot ja taidot, jotka ovat kertyneet esimerkiksi alan työkokemuksen kautta.

Koulutukseen hakevalta vaaditaan vähintään C-luokan ajokorttia.
Tutkinnon tai koulutuksen valinnassa huomioidaan hakijan aiemmin hankittu osaaminen, jotta voidaan arvioida, onko hakijalla tarve täydentää tai syventää osaamistaan vai suorittaa koko tutkinto.

Terveydelliset vaatimukset

Henkilön terveydentilan tai toimintakyvyn osalta tulee arvioida mahdollisten sairauksien aiheuttamat rajoitteet ja sairauksien yksilöllinen hoitotilanne.
Terveydentilavaatimukset: http://www.oph.fi/download/167909_Maarays_28_011_2015.pdf

Koulutuksen tavoite ja sisältö

Kuormausnosturin käyttö asennustyössä -tutkinnon osa on kuormausnosturin käyttäjän suoritettava Valtioneuvoston asetuksen (VNA 403/2008) 14 §:n 2 momentin mukaisesti, kun hän käyttää kuormamomentiltaan yli 25 tonnimetrin kuormausnosturia muuhun kuin pääasiassa ajoneuvon kuormaamiseen.

Tutkinnon suorittanut osaa käyttää yli 25 tonnimetrin kuormausnosturia ohjeiden ja säädösten mukaisesti, ennakoivasti ja taloudellisesti erilaisissa nostotilanteissa.

Tutkinnon suorittanut tuntee kuormausnosturin rakenteen ja ymmärtää säännöllisen huollon ja tarkastusten merkityksen kuormausnosturin käytön, turvallisuuden ja toimivuuden kannalta.

Koulutuksen toteutus ja kesto

Ajoneuvonosturinkuljettajan ammattitutkinto tai sen osat voidaan suorittaa näytöillä henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelma (= HOKS) mukaisesti. Näytöissä osaaminen osoitetaan ja arvioidaan pääsääntöisesti tutkinnon suorittajalle tutkinnon mukaisissa työtehtävissä työpaikoilla.

Esitteet ja linkit

Ajoneuvonosturinkuljettajan ammattitutkinnon tutkinnon osa:
Kuormausnosturin käyttö asennustyössä
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/1000529/naytto/tutkinnonosat/1005790

Lisätietoja koulutuksesta

Ota yhteyttä – etsitään yhdessä sinulle sopiva tutkinto tai osatutkinto!
Pekka Tervo, p. 044 797 4841, pekka.tervo@kao.fi

Opiskelukustannukset

Opiskelumaksu on 200 € (voi maksaa osissa) ja lisäksi ajokorttiin/lupiin kuuluvat viranomaismaksut.

Stipendi

Koko tutkinnon suoritettuasi sinulla on mahdollisuus saada ammattitutkintostipendi tietyin ehdoin. Stipendin myöntämisen edellytykset löydät Työllisyysrahaston sivulta https://www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen on jatkuva haku, aloitukset henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan. Kuormausnosturin käyttö asennustyössä -koulutukseen haetaan suoraan oppilaitokseen koulutuksen tiedoissa olevalla hakulomakkeella.

Opiskelijavalinta tehdään hakemusten ja haastattelun perusteella.

Oppisopimuskoulutukseen haetaan omalla hakulomakkeella osoitteessa https://www.kao.fi/koulutukset/oppisopimuskoulutus/. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina opintoihin soveltuvaa työpaikkaa.

Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta ja oppisopimuskoulutukseen hakemisesta https://www.kao.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus/henkilosto-ja-yhteystiedot/

Hae koulutukseen

Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä