Liikunnanohjauksen perustutkinto | Vuokatti Sport Academy

Koulutuksen tiedot

  • Koulutus: Liikunnanohjauksen perustutkinto | Vuokatti Sport Academy
  • Ammattinimike: liikuntaneuvoja
  • Koulutuspaikka: Sotkamo
  • Hakuaika alkaa: Jatkuva haku

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Liikunnanohjauksen perustutkinto (LPT) muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä.

Liikunnanohjauksen perustutkinnossa on kolme osaamisalaa:
• Liikunnan palvelutuotannon osaamisala
• Terveyttä edistävän liikuntaneuvonnan osaamisala
• Valmennuksen ja seuratoiminnan osaamisala.

Koulutuksen toteutus ja kesto

Liikuntaneuvojat työskentelevät liikunnanohjaajina, liikuntaneuvojina, ryhmäliikunnan ohjaajina, kuntosaliohjaajina, uimavalvojina, soveltavan liikunnanohjaajina, työhyvinvoinnin edistäjinä, valmentajina, iltapäivätoiminnan ohjaajina, liikunnallisten elämyspalvelujen ohjaajina ja tuottajina sekä Personal Trainereina.

Tyypillisiä työympäristöjä ovat esimerkiksi kuntien liikuntatoimet, kuntokeskukset, uimahallit, urheiluseurat ja -järjestöt, urheiluopistot, yritykset ja muut liikuntapalveluja tuottavat organisaatiot. Liikuntaneuvoja voi toimia myös itsenäisenä ammatinharjoittajana.

Liikunnanohjauksen perustutkinnon voi suorittaa joko oppilaitoksessa tapahtuvana opiskeluna tai oppisopimuskoulutuksena. Tutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Esitteet ja linkit

Lisätietoa https://vuokattisport.fi/

Lisätietoja koulutuksesta

Opintosihteeri Eija Rantala-Sorsa
p. 044 7148 291
eija.rantala-sorsa@vuokattisportacademy.fi

Opettaja, opinto-ohjaaja Mira Tuononen
p. 044 7101 140
mira.tuononen@vuokattisportacademy.fi

Alan työt ja vaatimukset

Liikuntaneuvoja ohjaa liikuntaa turvallisesti erilaisille asiakkaille, hyödyntää liikunnanohjauksessa erilaisia liikuntamuotoja, liikuntalajeja ja toimintaympäristöjä. Antaa liikuntaneuvontaa ja toimii erilaisissa vuorovaikutustilanteissa liikunta-alan ammattilaisena. Laatii asiakkaille terveyttä ja fyysistä toimintakykyä edistäviä liikuntaohjelmia, järjestää liikunta- tai kilpailutapahtumia.

Stipendi

Koko tutkinnon suoritettuasi sinulla on mahdollisuus saada ammattitutkintostipendi tietyin ehdoin. Stipendin myöntämisen edellytykset löydät Työllisyysrahaston sivulta https://www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen on jatkuva haku.

Oppisopimuskoulutukseen haetaan omalla hakulomakkeella osoitteessa https://www.kao.fi/koulutukset/oppisopimuskoulutus/. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina opintoihin soveltuvaa työpaikkaa.

Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta ja oppisopimuskoulutukseen hakemisesta https://www.kao.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus/henkilosto-ja-yhteystiedot/

Hae koulutukseen

Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä