Logistiikan perustutkinto, autonkuljettaja/yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Koulutuksen tiedot

  • Koulutus: Logistiikan perustutkinto, autonkuljettaja/yhdistelmäajoneuvonkuljettaja
  • Koulutuspaikka: Kajaani

Koulutuksen tavoite ja sisältö

Koulutus antaa perusvalmiudet autonkuljettajan/yhdistelmäajoneuvonkuljettajan ammatissa toimimiseen sekä mahdollistaa suuntautumisen erilaisiin kuljetustoimintoihin. Koulutuksen aikana suoritat BC-luokan ajokortin. Myös BCE-luokan ajokortin (rekkakortin) suorittaminen on mahdollista.

Opiskelet mm.
• logistiikan perustaitoja
• ajoneuvon huoltamista
• kuljettamista
• varastotoimintoja
• kuorman käsittelyä.

Valmistumisen jälkeen voit hakeutua töihin auton-, trukin-, tai työkoneenkuljettajaksi, varastomieheksi ja erilaisiin logistiikan työtehtäviin.

Koulutuksen toteutus ja kesto

Autonkuljettaja/yhdistelmäajoneuvonkuljettaja koulutukseen kuuluu teorian ja yhteisten aineiden opiskelua, sekä käytännön harjoittelua koulun opetustiloissa ja työssäoppimispaikoissa alan yrityksissä. Opetustilana on vastavalmistunut KAO:n logistiikkakeskus, joka takaa monipuolisen ja nykyaikaisen oppimisympäristön. Opintojen kesto on 3 vuotta. Ammatillisen opintojen ohella voi suorittaa myös ylioppilastutkinnon.

Esitteet ja linkit

Opiskelun ja urheilun yhdistäminen on mahdollista! Lue lisää http://www.kao.fi/opiskelemaan/nuorten-koulutus/miten-haetaan/urheilijat/

Lisätietoja koulutuksesta

Kari Määttä, opinto-ohjaaja
p. 0445266913
kari.maatta(at)kao.fi

Alan työt ja vaatimukset

Logistiikan perustutkinnon suorittaneet autonkuljettajat/yhdistelmäajoneuvonkuljettajat ovat logistiikan ammattilaisia, joiden päätehtävä on kuljettaa asiakkaan tuotteita turvallisesti ja kannattavasti paikasta toiseen. He huolehtivat ajoneuvonsa kunnosta ja hoitavat tuotteiden lastauksen, kuljetuksen ja käsittelyn turvallisesti ja ammattitaitoisesti säädösten mukaan.

Ammatti edellyttää itsenäistä työskentelyotetta, vastuullisuutta, huolellisuutta, täsmällisyyttä ja palvelualttiutta. Myös vaihteleviin työaikoihin on sopeuduttava, sillä kuljettajan työajat muuttuvat työtehtävien mukaan.

Autonkuljettajan/yhdistelmäajoneuvonkuljettajan ammatissa toimimiseen on terveydellisiä vaatimuksia. Tutustu terveydentilavaatimuksiin osoitteessa https://opintopolku.fi/wp/ammatillinen-koulutus/hakijan-terveystila/terveydelliset-vaatimukset-tekniikan-ja-liikenteen-alalla/

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Pohjakoulutus:
perusopetuksen tai sitä vastaava oppimäärä

Hakuaika: 23.2. – 23.3.2021
http://www.opintopolku.fi

Koulutuksen löydät nimellä:
Logistiikan perustutkinto

Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä