Luonnontuotepainotteiset metsäsuunnitelmat VERKKOKOULUTUS 24.03.2021

Koulutuksen tiedot

  • Koulutus: Luonnontuotepainotteiset metsäsuunnitelmat VERKKOKOULUTUS 24.03.2021
  • Koulutuspaikka: Kajaani Seppälä, LuVa
  • Hakuaika päättyy: 16.03.2021
  • Hinta: Koulutuksen hinta on 35 € / hlö / pv (alv 0%). Kainuun ulkopuolisilta osallistujilta perimme hieman kalliimman osallistumismaksun (+ 10 € ).

Koulutuksen tavoite ja sisältö

Kirjautuminen sisään AC- verkkokoulutustilaan viim. klo 8:55
9:00 teoriaa
11:00 -11:30 lounastauko
13:00 kahvitauko
15:00 koulutus päättyy

Koulutuksen hyödyt

Metsistä kerättävien marjojen, sienien ja yrttien sekä muiden keruutuotteiden kuten mahlan, petun ja pihkan kysyntä kasvaa. Myös koivuun ympättävän pakurin ja havupuissa kasvatettavan lakkakäävän kysyntä on nousussa. Metsänomistajille nämä tuottavat uutta arvoa puun tukki- ja sellukäytön lisäksi. Hyvästä pihkasta maksetaan 50-80 eur/kg, mahlasta 0,6-1 eur/kg, kuusenkerkästä 5-7 eur/kg. Metsänomistaja voi joko itse myydä raaka-aineita tai vuokrata maansa kerääjille. Metsää luonnontuotepainotteisesti hyödyntävä voi myös lisätä marjasatoja esimerkiksi harventamalla mustikkakasvustoa. Luonnontuotepainotteisessa metsäsuunnitelmassa otetaan huomioon metsänhoitotarpeet, mutta huomioidaan luonnontuotteiden tuotannon potentiaali. Usein se tarkoittaa jatkuvan kasvatuksen mallia, jossa metsää uudistetaan ala- ja yläharvennuksilla. Päivän aikana käymme läpi metsänhoitosuunnittelua näistä lähtökohdista ja annamme metsänomistajille vinkkejä luonnontuotepotentiaalin hyödyntämiseen.

Koulutuksen toteutus ja kesto

Kouluttajana toimii MMM, keruutuotetarkastaja Heli Pirinen, Idea Nature
Koulutus liittyy Kantri-Neuvo Osaamisen lisääntymisestä kasvua maaseutuelinkeinoihin -hankkeen koulutustarjontaan. Koulutus järjestetään verkkokoulutuksena (AC). Ohjeet verkko-opiskeluun liittyen lähetetään ilmoittautuneille s-postitse n. viikko ennen koulutusajankohtaa. Koulutukseen voi osallistua joko reaaliaikaisesti tai tilata päivästä tehdyn tallenteen, joka toimitetaan kurssipäivän päätyttyä s-postitse.

Koulutuksen aineisto

Mahdollinen jaettava koulutusaineisto sisältyy hintaan.

Lisätietoja koulutuksesta

Sari Laukkanen p. 044 797 4581 tai sari.laukkanen@kao.fi

Lisätietoja ilmoittautumisesta

Sari Laukkanen p. 044 797 4581 tai sari.laukkanen@kao.fi
Ilmoittautumisaika päättyy 16.3.2021. Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleesta peruutuksesta veloitetaan 50 % kurssin hinnasta. Mikäli ilmoittautumista ei peruuteta 16.3.2021 mennessä ja osallistuja jää ilman hyväksyttävää syytä saapumatta, häneltä veloitetaan koko kurssimaksu.
Mikäli minimiosallistujamäärä ei täyty, koulutus perutaan.

lyhytkoulutuksetAikuiskoulutus

Hae koulutukseen – Yritys ilmoittaa

Hae koulutukseen

Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä