Maatalousalan perustutkinto, eläintenhoitaja

Koulutuksen tiedot

  • Koulutus: Maatalousalan perustutkinto, eläintenhoitaja
  • Ammattinimike: eläintenhoitaja
  • Koulutuspaikka: Kajaani

Koulutuksen tavoite ja sisältö

Koulutuksesta saat valmiudet toimia eläintenhoitajana erilaisissa eläimiin ja eläinten hoitoon liittyvissä työtehtävissä. Valmistuttuasi voit työskennellä esimerkiksi kotieläintiloilla, hevosalan yrityksissä, eläinhoitoloissa, eläintarvikekaupoissa ja kotieläimiin liittyvissä matkailu- ja sosiaalialan yrityksissä. Voit ruveta myös itsenäiseksi yrittäjäksi.

Eläintenhoitajan koulutuksen ydinkohtia ovat:
• eläinten lajinmukainen käyttäytyminen ja hyvinvointi
• eläinten ruokinta ja hoitaminen tuotantovaiheen ja iän mukaan
• yrittäjyys
• asiakaspalvelu.

Koulutuksen toteutus ja kesto

Eläintenhoitajan koulutuksessa osaaminen hankitaan käytännönläheisesti työskentelemällä koulutilan navetassa, tallissa ja sekä yhteistyökumppanin eläinhoitolassa (Aisti&Tunne), sekä työssäoppimalla eläinalan yrityksissä. Opintojen kesto on 3 vuotta. Ammatillisen opintojen ohella voi suorittaa myös ylioppilastutkinnon. Lukion oppimäärän suorittaneilla opiskelu kestää noin 2 vuotta.

Esitteet ja linkit

Nuori Yrittäjyys -ohjelma on vahvasti mukana opinnoissa. Lue lisää Nuori Yrittäjyys -toiminnasta http://nyvuosiyrittajana.fi/

Opiskelun ja urheilun yhdistäminen on mahdollista! Lue lisää http://www.kao.fi/opiskelemaan/nuorten-koulutus/miten-haetaan/urheilijat/

Lisätietoja koulutuksesta

Kaisu Korhonen
p. 044 797 0834
kaisu.korhonen(at)kao.fi

Alan työt ja vaatimukset

Eläintenhoitajat vastaavat eläinten perushoidosta, johon kuuluu eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen, päivittäiset ruokinta- ja hoitotyöt, tilojen siivous, varastojen täydennys ja eläinten ulkoilutus. Heillä on laajat perustiedot eläinten elintoiminnoista, ravitsemuksesta, terveydenhoidosta ja perinnöllisyydestä. Eläintenhoitajat voivat työskennellä erilaisissa eläinalan yrityksissä tai he voivat perustaa oman yrityksen.
Ammatissa vaaditaan huolellista, rauhallista ja määrätietoista työskentelyotetta, sillä työssä käsitellään hyvin erilaisia eläimiä, joita lähestyttäessä, käsiteltäessä ja ruokittaessa on osattava toimia hätiköimättä. Alalla tarvitaan myös hyvää fyysistä kuntoa ja joustavuutta, sillä työpäivät voivat olla pitkiä ja raskaita. Eläin- ja pölyallergiat voivat olla esteenä opiskelijaksi valinnalle ja alalla työskentelyyn.

Seppälässä opetus on käytännönläheistä ja yrittäjyyspainotteista. Eläintenhoitajan opinnoissa perehdytään eri kotieläinten lajinmukaiseen käyttäytymiseen ja opiskellaan eläinten hoitamista ja käsittelyä. Myös yrittäjyysopinnot ja eläintenhoitoon liittyvien koneiden käyttö kuuluvat opintoihin. Opinnoissa keskitytään Pohjois- ja Itä-Suomen alueen yleisimpiin kotieläimiin (nauta, hevonen ja koira), sillä se palvelee parhaiten työllistymistä.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Pohjakoulutus:
perusopetuksen tai sitä vastaava oppimäärä
tai lukion oppimäärä (yo-koulutukset)

Hakuaika: 23.2. – 23.3.2021
http://www.opintopolku.fi

Koulutuksen löydät nimellä:
Maatalousalan perustutkinto

Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä