Maatalousalan perustutkinto, maaseutuyrittäjä, työkoneenkuljettaja

Koulutuksen tiedot

  • Koulutus: Maatalousalan perustutkinto, maaseutuyrittäjä, työkoneenkuljettaja
  • Ammattinimike: maaseutuyrittäjä
  • Koulutuspaikka: Kajaani

Koulutuksen tavoite ja sisältö

Maaseutuyrittäjä, työkoneenkuljettaja koulutuksessa opiskelet monipuolisesti erilaisiin koneisiin, huoltoon ja peltoviljelyyn liittyviä opintokokonaisuuksia ja saat hyvät perusvalmiudet maaseutuyrittäjänä-työkoneenkuljettajana toimimiseen. Koulutuksen aikana suoritat T-luokan ajokortin, tulityökortin, työturvallisuuskortin, sekä EA1 ja EA2 kortit. Valmistumisen jälkeen voit työskennellä esimerkiksi maarakennustyömailla, viheralan yrityksissä, kaupunkien, kuntien ja seurakuntien palveluksessa, huoltokorjaamoilla, maaseutuyrityksissä ja eläintenhoitotöissä. Voit ruveta myös yrittäjäksi.

Koulutuksen toteutus ja kesto

Opetus on käytännönläheistä ja osaamista hankitaan harjoittelemalla koulun opetushallissa, sekä työssäoppimisjaksoilla alan yrityksissä. Opintojen kesto on 3 vuotta. Ammatillisen opintojen ohella voi suorittaa myös ylioppilastutkinnon. Lukion oppimäärän suorittaneilla opiskelu kestää noin 2 vuotta.

Esitteet ja linkit

Opiskelun ja urheilun yhdistäminen on mahdollista! Lue lisää http://www.kao.fi/opiskelemaan/nuorten-koulutus/miten-haetaan/urheilijat/

Lisätietoja koulutuksesta

Aimo Lasanen, opinto-ohjaaja
p.044 284 7306
aimo.lasanen(at)kao.fi

Alan työt ja vaatimukset

Maaseutuyrittäjät/työkoneenkuljettajat ovat monipuolisia maatilan työntekijöitä, joiden työtehtäviin kuuluu maatilan kasvinviljelyyn ja kotieläinhoitoon liittyvät työt, sekä niissä tarvittavien koneiden ja laitteiden käyttö ja huoltotyöt. Kainuun ammattiopistossa Seppälän toimipisteessä maaseutuyrittäjän/työkoneenkuljettajan opinnot painottuvat maatalous-, maansiirto- ja viheralan koneisiin, sekä yrittäjyyteen ja työsuhde- ja tukiasioihin. Opinnoissa voi suuntautua myös tuotantoeläinten hoitoon. Tutkinnon monipuolisuus takaa lähes varman työpaikan valmistumisen jälkeen. Ammatissa toimimiseen tarvitaan hyvää fyysistä kuntoa, oma-aloitteisuutta ja kiinnostusta koneiden käyttöön ja/tai tuotantoeläinten hoitoon.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Pohjakoulutus:
perusopetuksen tai sitä vastaava oppimäärä
tai lukion oppimäärä (yo-koulutukset)

Hakuaika: 23.2. – 23.3.2021
http://www.opintopolku.fi

Koulutuksen löydät nimellä:
Maatalousalan perustutkinto

Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä