Mahlan tuotteistaminen II Mahla elintarvikkeissa ja kosmetiikassa – työpaja 14.8.2020

Koulutuksen tiedot

  • Koulutus: Mahlan tuotteistaminen II Mahla elintarvikkeissa ja kosmetiikassa – työpaja 14.8.2020
  • Koulutuspaikka: Kajaani Seppälä, LuVa
  • Hakuaika päättyy: 10.8.2020
  • Hinta: HUOMAATHAN UUDEN PÄIVÄMÄÄRÄN! Koulutuksen hinta on 60 € / hlö / pv (alv 0%). Kainuun ulkopuolisilta osallistujilta perimme hieman kalliimman osallistumismaksun 70€. Koko koulutussarjan (6pv) hinta 300€/hlö. Ilmoittautuminen: https://www.kao.fi/koulutukset/koivun-mahlasta-liiketoimintaa-koulutuskokonaisuus-15-4-18-5-2020/

Koulutuksen tavoite ja sisältö

OHJELMA Perjantai 14.8.2020:

8:30-9:00 Esittely, yleiset asiat ja kahvi/tee
9-11:30 Mahla kosmeettisissa valmisteissa Valmistetaan mahlapohjainen voide, pakkaaminen ja lainsäädäntöä
11:30-12:15 Lounastauko (omakustanteinen)
12:15-16:00 Mahla elintarvikkeissa Valmistetaan mahlapohjainen makujuoma, jäätelö ja hillo, pakkaaminen ja lainsäädäntöä

Koulutuksen hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on kouluttaa yrittäjiä ammattimaiseen mahlantuotantoon. Koulutuspäivä 14.8.2020 on osa koulutuskokonaisuutta. Mahlantuotteistaimisen kokonaisuudesta (koulutuspäivät 12.8 ja kolmas kokonaisuus myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana) vastaa Kantri-Sampo -hanke. Tähän päivään on mahdollisuus osallistua erikseen, osallistumatta koko koulutuskokonaisuuteen. Myös koulutuskokonaisuuden kahteen muuhun päivään, on mahdollisuus osallistua erillisesti. Myös nämä kaksi koulutuspäivää ovat Kantri-Sampo -hankkeen järjestämiä.

Konaisuudessaan koulutus kestää 6 pv.

Koulutuksen ( 6 pv) oppimistavoitteet:
Koulutuskokonaisuudessa opit valuttamaan koivun mahlaa elintarvike- ja kosmetiikkalainsäädännön hygieniaprosessien mukaisesti, rakentamaan valutuslinjaston, käsittelemään ja pakkaamaan mahlaa varastoon eri tavoilla ja tuotteistamaan mahlan elintarvikkeeksi ja kosmeettiseksi valmisteeksi. Opit pastöroinnin ja autoklaavauksen merkityksen ja
teknologiaa. Pääset tutustumaan Suomessa uuteen korkeapainekäsittely (HPP) tekniikkaan.

Koulutuksen jälkeen:
Valutuspilotoinnista lasketaan tuotantokustannus ja eri tavoilla käsitellystä mahlasta tehdään säilyvyys- ja vaikuteaineanalyysit. Nämä aineistot tulevat koulutukseen osallistuvien käyttöön. Koulutuksen aikana hyödynnetään jo olemassa olevaa tietoa ja tuotetaan uutta tietoa.

Koulutuksen toteutus ja kesto

Kouluttajana toimii MMM, keruutuotetarkastaja Heli Pirinen, Idea Nature
Koulutus liittyy Kantri-Sampo Luonnosta ja elintarvikealalta hyvinvointia ja palveluita Kainuuseen -hankkeen koulutustarjontaan. Koulutuspaikkana Seppälän Impilinnan tuotekehityskeittio, Kirkkoahontie 94 a, 87910 Linnantaus.

Koulutuksen aineisto

Mahdollinen koulutusaineisto ja päiväkahvit sisältyvät hintaan.

Lisätietoja koulutuksesta

Heidi Kotilainen p. 044 710 1141 heidi.kotilainen@kao.fi

Koulutus järjestetään yhteistyössä:
Suomen metsäkeskus, Kainuun Metsätilat Kuntoon – hanke
Kainuun ammattiopisto, Kantri-Neuvo- hanke, Kantri-Sampo hanke
Oulun yliopisto, MITY, KOS-hanke
ProAgria/MKN Itä-Suomi, KantriSampo-hanke

Lisätietoja ilmoittautumisesta

Heidi Kotilainen p. 044 710 1141 heidi.kotilainen@kao.fi
Ilmoittautumisaika päättyy 5.8.2020. Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleesta peruutuksesta veloitetaan 50 % kurssin hinnasta. Mikäli ilmoittautumista ei peruuteta 5.8.2020 mennessä ja osallistuja jää ilman hyväksyttävää syytä saapumatta, häneltä veloitetaan koko kurssimaksu.
Mikäli minimiosallistujamäärä ei täyty, koulutus perutaan.

Kaikki Mahlaan liittyvät koulutuskokonaisuudet löydät täältä: https://tapahtumat.metsakeskus.fi/Default.aspx?tabid=418&q=Mahlan

lyhytkoulutuksetAikuiskoulutus

Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä