Muistioireisen ikääntyneen ihmisen tukeminen | Kajaani

Koulutuksen tiedot

  • Koulutus: Muistioireisen ikääntyneen ihmisen tukeminen | Kajaani
  • Koulutuspaikka: Kajaani
  • Hakuaika alkaa: Jatkuva haku

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Koulutus on tarkoitettu vähintään sosiaali- ja terveysalan toisen asteen perustutkinnon tai vastaavan tutkinnon suorittaneille, joilla on työkokemusta vanhustyöstä.

Koulutuksen tavoite ja sisältö

Muistioireisen ikääntyneen ihmisen tukeminen – koulutuksen tavoitteena on kehittää ja lisätä monipuolisesti sosiaali- ja terveysalan osaamista muistioireisten ikääntyneiden hoito- ja huolenpitotyössä. Koulutus antaa valmiudet toimia verkostoituneessa ja moniammatillisessa ikääntyneiden palvelujärjestelmässä sekä kehittää omaa työtään. Koulutus on osa Vanhustyön erikoisammattitutkintoa.

Koulutuksen sisältö
• Toimintaa ohjaavat periaatteet ja säädökset
• Muistisairauksia koskevan tiedon hyödyntäminen
• Muistioireisen ikääntyneen toimintakyvyn tukeminen
• Muistityön kehittäminen.

Koulutuksen toteutus ja kesto

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Koulutus sisältää lähiopetusta 2 päivää kuukaudessa, itsenäistä opiskelua sekä työpaikalla opiskelua. Lähiopetuspäiviä on 2 pv/kk ja ne toteutetaan Kajaanissa.

Esitteet ja linkit

Lisätietoa koulutuksesta:https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/3397330/reformi/tutkinnonosat/3778415

Lisätietoja koulutuksesta

Markku Similä, p. 044 797 0818
markku.simila@kao.fi

Alan työt ja vaatimukset

Muistioireisen ikääntyneen ihmisen tukeminen – koulutuksen tavoitteena on kehittää ja lisätä monipuolisesti sosiaali- ja terveysalan osaamista muistioireisten ikääntyneiden hoito- ja huolenpitotyössä. Koulutus antaa valmiudet toimia verkostoituneessa ja moniammatillisessa ikääntyneiden palvelujärjestelmässä sekä kehittää omaa työtään. Koulutus on osa Vanhustyön erikoisammattitutkintoa ja tutkinnon suorittaneilla on mahdollisuus jatkaa opintoja.

Opiskelukustannukset

Oppisopimuskoulutuksessa opetus on opiskelijalle maksutonta.

Stipendi

Koko tutkinnon suoritettuasi sinulla on mahdollisuus saada ammattitutkintostipendi tietyin ehdoin. Stipendin myöntämisen edellytykset löydät Työllisyysrahaston sivulta https://www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen on jatkuva haku.

Oppisopimuskoulutukseen haetaan omalla hakulomakkeella osoitteessa https://www.kao.fi/koulutukset/oppisopimuskoulutus/. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina opintoihin soveltuvaa työpaikkaa.

Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta ja oppisopimuskoulutukseen hakemisesta https://www.kao.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus/henkilosto-ja-yhteystiedot/

Hae koulutukseen

Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä