Puutarha-alan erikoisammattitutkinto, golfkenttämestari

Koulutuksen tiedot

  • Koulutus: Puutarha-alan erikoisammattitutkinto, golfkenttämestari
  • Koulutuspaikka: Kajaani
  • Hakuaika alkaa: Jatkuva haku

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Koulutus sopii henkilöille, joilla on golfkentänhoidosta kokemusta vähintään kolme kautta, apulaiskenttämestarin toimenkuva, golfkenttämestarina työskenteleville ja ammattiin aikoville. Fyysisen terveyden tulee olla ammattiin soveltuva.

Koulutuksen avulla voit oppia uutta, vahvistaa ja syventää osaamistasi esimiestyössä ja päivittää tietojasi ja taitojasi. Koulutus soveltuu sekä golfkenttämestarin työssä oleville, että ammattiin aikoville henkilöille. Tutkinto ja koulutus soveltuvat työn ohessa suoritettaviksi, sillä opiskelu toteutetaan monimuotona ja se on suurelta osin ajasta ja paikasta riippumatonta opiskelua.

Uudet tutkinnon perusteet antavat mahdollisuuden valita opiskelijan ja kentän tarpeisiin kohdennetun tutkinnon osan vaikkapa kiinteistön huollosta. Voit myös syventää osaamistasi kentän rakentamisen ja peruskorjauksen osalta.

Etusijalla hakijoista ovat golfkenttämestarin tai golfkentänhoidon ammateissa työskentelevät ja golfkentänhoitajan ammattitutkinnon tai vastaavan suorittaneet henkilöt.

Koulutuksen tavoite ja sisältö

Puutarha-alan erikoisammattitutkinto antaa sinulle pätevyyden golfkenttämestarin työssä urheilunurmien hoidon suunnitteluun ja seurantaan, rakentamiseen ja peruskorjaukseen liittyviin työnjohtotehtäviin sekä esimiestyöhön golfkentänhoidossa. Mikä parasta, golfkenttämestarin työssä tarvittavia tietoja ja taitoja voit opiskella ja hioa samalla kun teet työtäsi kentällä.
Golfkenttämestarin erikoisammattitutkinto sisältää kolme (3) pakollista tutkinnon osaa:
• kentänhoidon suunnittelu ja seuranta
• golfalan organisaation viestintä
• lähiesimiehenä toimiminen.
Lisäksi pitää valita yksi (1) valinnaisista tutkinnon osista:
• golfkentän peruskorjauksen ja lisärakentamisen johtaminen
• viheralan työmaan valvojana toimiminen
• tutkinnon osa toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta.

Koulutuksen toteutus ja kesto

Puutarha-alan erikoisammattitutkintoon valmistava koulutus toteutetaan työssäoppimispainotteisena monimuotokoulutuksena, jonka lähiopetuksista suuri osa järjestetään verkkokoulutuksena, jolloin opiskelija voi joustavasti opiskella kotipaikkakunnallaan. Jokaiselle opiskelijalle tehdään HOKS (henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma), jossa opiskelu ja tutkinnon suorittaminen henkilökohtaistetaan.

Koulutuksen kesto on henkilökohtaistamisesta riippuen n. 1,5 vuotta.

Esitteet ja linkit

Lisätietoja Puutarha-alan erikoisammattitutkinto
https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/selaus/perusteinfo/1314998

Lisätietoja näyttötutkinnosta http://www.nayttotutkinnot.fi.

Lisätietoja koulutuksesta

Ota yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä juuri sinulle soveltuvat opinnot.

yhteyshenkilö Pirjo Hotti, pirjo.hotti@kao.fi p. 044 797 0866
opintosihteeri Tanja Kemppainen tanja.kemppainen@kao.fi p. 044 797 0487

Alan työt ja vaatimukset

Puutarha-alan erikoisammattitutkinnon suorittanut osaa toimia golfkentänhoidon suunnittelu-, seuranta ja johtamistehtävissä. Hän osaa laatia kentänhoidon suunnitelmat, toimia ympäristöjärjestelmän mukaisesti ja huolehtia golfkentän turvallisuusasioista. Tutkinnon suorittanut hallitsee kentänhoidon raportointiin liittyvät asiat. Hän osaa viestiä ja tiedottaa golfkentän toiminnasta. Hän osaa suunnitella, organisoida ja johtaa työt joustavasti ja seurata niiden toteutumista ja golfkentän talouden kehitystä. Puutarha-alan erikoisammattitutkinnon suorittanut voi suunnata osaamistaan golfkenttien peruskorjauksen ja lisärakentamisen johtamiseen tai golfkenttätyömaiden valvojana toimimiseen tai valita tutkinnon osan toisesta ammatti tai erikoisammattitutkinnosta täydentääkseen omaa osaamistaan. Puutarha-alan erikoisammattitutkinnon suorittanut voi toimia golfkenttien hoitotehtävien suunnittelu-, organisointi- ja johtamistehtävissä työntekijänä tai itsenäisenä yrittäjänä.

Opiskelukustannukset

Opiskelumaksu on 700 € koko tukinnossa tai 200 € tutkinnon osa. Maksu sisältää valmistavan koulutuksen materiaalit sekä osan mahdollisesti ulkomaille suuntautuvasta opintomatkasta.

Opiskelijalle tarjotaan edullinen asumis- ja ruokailumahdollisuus oppilaitoksella.

Stipendi

Koko tutkinnon suoritettuasi sinulla on mahdollisuus saada ammattitutkintostipendi tietyin ehdoin. Stipendin myöntämisen edellytykset löydät Työllisyysrahaston sivulta https://www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen on jatkuva haku.

Lisätietoa hakemisesta
opintosihteeri Tanja Kemppainen tanja.kemppainen@kao.fi p. 044 797 0487

Oppisopimuskoulutukseen haetaan omalla hakulomakkeella osoitteessa https://www.kao.fi/koulutukset/oppisopimuskoulutus/. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina opintoihin soveltuvaa työpaikkaa.

Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta ja oppisopimuskoulutukseen hakemisesta https://www.kao.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus/henkilosto-ja-yhteystiedot/

Hae koulutukseen

Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä