Rakennusalan perustutkinto, maarakennuskoneenkuljettaja

Koulutuksen tiedot

  • Koulutus: Rakennusalan perustutkinto, maarakennuskoneenkuljettaja
  • Ammattinimike: maarakennuskoneenkuljettaja
  • Koulutuspaikka: Kajaani

Koulutuksen tavoite ja sisältö

Maarakennuskoneenkuljettajan koulutuksessa opit käyttämään ja huoltamaan maarakennuskoneita turvallisin työmenetelmin. Opiskelet mm.
• maarakennuskoneiden käyttöä ja huoltoa
• maarakennuskoneiden 3D-ohjausta
• maa-ainesten kuljetusta (BC-luokan ajokortti suoritetaan koulutuksen aikana)
• perustöitä.

Valmistumisen jälkeen voit hakeutua maarakennsukoneenkuljettajaksi tai autonkuljettajaksi. Työtehtäviä voivat olla esimerkiksi piha- ja ympäristörakentaminen, kunnallistekniikan rakennustyöt, ankkurointiin ja tukiseiniin liittyvät työt, vesihuollon hoito ja ylläpito, ruoppaus, asfalttipäällysteen levitys tai panostus ja kallion ruiskubetonointi.

Koulutuksen toteutus ja kesto

Maarakennuskoneenkuljettajan koulutuksessa opetus on käytännönläheistä. Opintojen kesto on 3 vuotta. Ammatillisen opintojen ohella voi suorittaa myös ylioppilastutkinnon.

Esitteet ja linkit

Opiskelun ja urheilun yhdistäminen on mahdollista! Lue lisää http://www.kao.fi/opiskelemaan/nuorten-koulutus/miten-haetaan/urheilijat/

Lisätietoja koulutuksesta

Kari Määttä, opinto-ohjaaja
p. 044 526 6913
kari.maatta(at)kao.fi

Alan työt ja vaatimukset

Maanrakennuskoneenkuljettajat käyttävät erityyppisiä maarakennuskoneita mm. tienrakennus-, kuivatus- ja kunnallisteknisissä töissä. Koneiden käsittely on keveydestään huolimatta vaativaa ja vastuullista työtä. Lisäksi useat työt vaativat suurta mittatarkkuutta. Tämän päivän kuljettajat osallistuvat myös mittaustöihin sekä erilaisiin asennus- ja viimeistelytöihin.

Koulutus mahdollistaa T-, B- ja C-ajokorttikoulutuksen ammattipätevyyksineen.

Maarakennuskoneenkuljettajan koulutuksesta saat monipuoliset tiedot ja taidot maarakennustöistä, maarakennuskoneista, sekä työkoneen käytön ja huollon perusteista. Opinnoissa ja ammatissa menestyäksesi hyvää terveyttä ja huolellista työskentelyotetta. Alalla tulee sopeutua vaihteleviin työolosuhteisiin.

Stipendi

Maarakennuskoneenkuljettajan koulutukseen on terveydellisiä vaatimuksia. Lue terveydellisistä vaatimuksista täältä https://opintopolku.fi/wp/ammatillinen-koulutus/hakijan-terveystila/terveydelliset-vaatimukset-tekniikan-ja-liikenteen-alalla/

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Pohjakoulutus:
perusopetuksen tai sitä vastaava oppimäärä

Hakuaika: 23.2. – 23.3.2021
http://www.opintopolku.fi

Koulutuksen löydät nimellä
Rakennusalan perustutkinto

Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä