Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto

Koulutuksen tiedot

  • Koulutus: Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto
  • Koulutuspaikka: Kajaani
  • Hakuaika alkaa: Jatkuva haku

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Koulutus on suunnattu henkilöille, joilla on ennestään sähkö- ja automaatioalan perustutkinto sekä vähintään yksi vuosi sähköalan työkokemusta.

Koulutuksen tavoite ja sisältö

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon suorittanut voi toimia sähköasentajan, automaatioasentajan tai lukitus- ja turvajärjestelmäasentajan työtehtävissä. Tutkinnon suorittanut voi valinnoistaan riippuen erikoistua kiinteistöjen ja teollisuuden erilaisiin sähkö-, automaatio- ja turvajärjestelmäasennuksiin.

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinnon rakenne ja sisältö on suunniteltu niin, että sähköasentajalla on sähköturvallisuuslainsäädännössä sähköpätevyyteen 2 määritelty soveltuva koulutus ja automaatioasentajalla sekä lukitus- ja turvajärjestelmäasentajalla on rajoitettuun sähköpätevyyteen 3 määritelty soveltuva koulutus.

Koulutuksen toteutus ja kesto

Sähkö- ja automaatioalan ammattitutkinto koulutus toteutetaan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti monimuotokoulutuksena, joka koostuu oppilaitoksessa toteutettavasta lähiopetuksesta, verkko-opiskelusta sekä työssä oppimisesta. Lähiopetusta on keskimäärin 2- 3 päivää kuukaudessa. Työsuhteessa olevan opiskelijan opinnot toteutetaan oppisopimuksena ja työttömien monimuotokoulutuksena.

Esitteet ja linkit

Lisätietoa https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/4556443/reformi/tiedot

Lisätietoja koulutuksesta

Koulutuksesta:
koulutuspäällikkö Jori Kortetjärvi
jori.kortetjarvi@kao.fi, p. 044 715 9280

Alan työt ja vaatimukset

Sähkö- ja automaatioalalla vaaditaan:
• oma-aloitteisuutta ja halua oppia uutta
• täsmällisyyttä, pitkäjänteisyyttä ja vastuuntuntoisuutta
• matemaattista ja loogista ajattelua
• kädentaitoja sekä hienomotoriikkaa
• virheetöntä värinäköä.

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen on jatkuva haku.

Oppisopimuskoulutukseen haetaan omalla hakulomakkeella osoitteessa https://www.kao.fi/koulutukset/oppisopimuskoulutus/. Oppisopimuskoulutus edellyttää aina opintoihin soveltuvaa työpaikkaa.

Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta ja oppisopimuskoulutukseen hakemisesta https://www.kao.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus/henkilosto-ja-yhteystiedot/

Hae koulutukseen

Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä