Valmennuksen erikoisammattitutkinto | Vuokatti Sport Academy

Koulutuksen tiedot

  • Koulutus: Valmennuksen erikoisammattitutkinto | Vuokatti Sport Academy
  • Koulutuspaikka: Sotkamo
  • Hakuaika alkaa: Jatkuva haku

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Valmennuksen erikoisammattitutkinto on suunniteltu vaativissa valmennustehtävissä toimiville urheilun ammattilaisille. Koulutus soveltuu esimerkiksi seurojen päävalmentajille, urheiluakatemioiden valmentajille, nuorten olympiavalmentajille sekä valmennuksen johto- ja kehittämistehtävissä toimiville urheilun edistäjille. Koulutus sopii erinomaisesti myös liikunta-alan yrittäjille tai yrittäjiksi aikoville ja kansainvälisiin valmennustehtäviin suuntaaville.

Terveydelliset vaatimukset

https://opintopolku.fi/wp/ammatillinen-koulutus/hakijan-terveystila/terveydelliset-vaatimukset-liikunta-alan-tutkinnoissa/

Koulutuksen tavoite ja sisältö

Koulutus lisää valmiuksiasi:

– suunnitella ja organisoida valmennusta, valmennustiimejä ja johtaa henkilöstöä.
– toimia urheilijakeskeisen ja kokonaisvaltaisen valmennuksen asiantuntijana.
– kehittää urheilun toimintaympäristöjä ja valmennusjärjestelmiä.
– huolehtia valmennustoiminnan taloudesta.
– huolehtia valmennustoiminnan laadusta käyttäen tiedolla johtamista.
– toimia myönteisellä tavalla erialisissa vuorovaikutustilanteissa ja mediassa.
– valmentaa huippu-urheilijaa.
– työskennellä kansainvälisissä valmennustehtävissä.
– analysoida omaa osaamista ja kehittää itseä tavoitteellisesti.

Koulutuksen toteutus ja kesto

Valmennuksen erikoisammattitutkintoon johtava koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka koostuu lähiopiskelujaksoista Vuokatissa, etäopiskelusta sekä työssäoppimisesta omassa valmennustyössä. Opintojen suorittaminen edellyttää mahdollisuutta toimia valmennustehtävissä tai valmennuksen johto- ja kehittämistehtävissä opintojen ajan. Lisäksi pääsyvaatimuksena on aiemmin suoritettu Valmentajan ammattitutkinto tai muissa opinnoissa tai valmennustyössä hankittu vastaava osaaminen. Jokaiselle opiskelijalle tehdään opintojen alussa henkilökohtainen oppimisen ja kehittymisen suunnitelma, jossa huomioidaan aiemmin hankittu osaaminen ja suunnitellaan opintojen kokonaisuus ja aikataulu. Erikoisammattitutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä ja tavanomaisesti tutkinnon suorittamiseen menee 1,5 – 2 vuotta.

Tutkintoon johtavan koulutuksen lähijaksot toteutetaan tutkinnonosittain, joten jokaisen opiskelijan lähijaksot määräytyvät hänen valintojensa kautta. Koulutukseen sisältyy 11 kaksipäiväistä lähijaksoa. Lähijaksot toteutetaan Vuokatissa 1–2kk välein.

Lähijaksoilla opiskellaan tiimioppimisen menetelmin aidoissa valmennuksen oppimisympäristöissä. Mahdollisuuksien mukaan ja oppimistilanteesta luonteesta riippuen opetusta on mahdollista seurata etänä.

Tutkinto koostuu kahdesta pakollisesta tutkinnonosasta, jotka ovat:
Valmennustoiminnan johtaminen, 60 osp
Urheilijakeskeinen valmentaminen, 60 osp

Lisäksi tutkintoon sisältyy kolme valinnaista tutkinnonosaa, joista valitaan yksi. Valinnaiset tutkinnonosat ovat:
Urheilutoiminnan kehittäminen, 60 osp
Toimiminen valmennuksen kansainvälisissä toimintaympäristöissä, 60 osp
Valmennustoiminnan hallinnon kehittäminen, 60 osp

Esitteet ja linkit

https://eperusteet.opintopolku.fi/eperusteet-service/api/dokumentit/4256340
https://vuokattisport.fi/

Lisätietoja koulutuksesta

Opintosihteeri
Eija Rantala-Sorsa
p. 044 714 8291, eija.rantala-sorsa@vuokattisportacademy.fi

Kehittäjä, opettaja
Jaana Kari
p. 044 715 7080, jaana.kari@vuokattisportacademy.fi

Opiskelukustannukset

Koulutuksen hinta on 600 euroa sisältäen koulutuksesta aiheutuvia kuluja ilman ruokia ja majoitusta. Opiskelijoiden etuihin kuuluu Vuokatti Sportin suorituspaikkojen kuten esimerkiksi hiihtotunnelin ja ensilumenladun maksuton käyttö opintojen ajan. Lisäksi opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa opintojen aikana avoimen yliopiston opintoja opiskelijahinnoin.

Majoitus opiskelupäivinä

Lähiopetuspäivien aikana opiskelijoilla on mahdollisuus yöpyä opiskelijahinnoin Vuokatti Sportissa. Opiskelija varaa tarvitsemansa majoituksen lähijaksojen ajaksi hyvissä ajoin ennen lähijakson alkua Vuokatti Sportin myyntipalvelusta, myyntipalvelu@vuokattisport.fi tai 08 6191 500
– majoitus 35 €/vrk sis. aamiainen
– 1 hh-lisä 25 €/vrk

Ruokailut opiskelupäivinä

Lähiopetuspäivien aikana opiskelijoilla on mahdollisuus ruokailla opiskelijahinnoin Vuokatti Sportin Ravintola O’laksessa. Ruokailut maksetaan O’laksen kassalle, samalla tulee esittää opiskelijakortti.
– aamiainen 7 €
– keittolounas 8,50
– lounas 10,50
– päivällinen 11,50

Stipendi

Koko tutkinnon suoritettuasi sinulla on mahdollisuus saada ammattitutkintostipendi tietyin ehdoin. Stipendin myöntämisen edellytykset löydät Työllisyysrahaston sivulta https://www.tyollisyysrahasto.fi/aikuisopiskelijan-etuudet/

Hakeminen ja opiskelijavalinta

Koulutukseen on jatkuva haku. Opiskelijavalinta suoritetaan hakemuksen ja haastattelun perusteella. Opinto-oikeuden saatuasi voit aloittaa opinnot uuden tutkinnonosan alkaessa.

Opinnot voi suorittaa myös oppisopimuksena. Ota tällöin yhteyttä opintosihteeriin ennen opintojen alkamista. Lisätietoja oppisopimuskoulutuksesta ja oppisopimuskoulutukseen hakemisesta https://www.kao.fi/hakijalle/oppisopimuskoulutus/henkilosto-ja-yhteystiedot/

Hae koulutukseen

Jäikö kysyttävää, ota yhteyttä