Hiusala

kampaaja

Hiusala

Kampaajan ja parturin työ edellyttää, että olet palveluhenkinen ja sosiaalinen. Työssä yhdistellään omaa luovuutta ja näkemystä sekä asiakkaan toiveita. Koulutuksessa hankit osaamista hiusten hoito ja muotoilukokonaisuuksista, hiusten leikkaamisesta ja kampaamisesta, kihartamis- ja värikäsittelyistä, ehostuksesta ja partakäsittelyistä.

Opintojen kesto on noin 3 vuotta. Kaikissa suuntautumisaloissa voit suorittaa kahden tutkinnon opinnot eli ammatillisten opintojen ohessa lukio-opintoja ja saada ylioppilastodistuksen. Osan ammatillisista opinnoista voit opiskella oman alasi NY-yrityksessä.

Mihin töihin? Valmistuttuasi työskentelet parturina, kampaajana, myynti- ja konsultointitehtävissä tai tuote-esittelijänä.

Oletko kiinnostunut käsillä tekemisestä? Kiehtooko hiusmuoti Sinua? Haluatko tuottaa ihmisille menestystä, terveyttä ja mielihyvää ulkonäön avulla? Oletko kiinnostunut kehittämään vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutaitojasi? Oletko yrittäjähenkinen? Hiusala voi sopia juuri sinulle!

Ammatissa toimiminen vaatii hyvää fyysistä kuntoa. Kroonista käsi-ihottumaa tai astmaa potevalle työ ei sovi.

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

  • parturityön osaamisala, Parturi (Kuusamossa)
  • kampaajantyön osaamisala, Kampaaja (Kajaani ja Kuusamo)

Yhteishaku

Ammatillinen peruskoulutus tarkoittaa noin kolmen vuoden päiväkoulutuksena toteutettavia opintoja. Pääsyvaatimuksena on peruskoulun suorittaminen. Yhteishaussa haetaan Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoon (pt,yo). Osaamisala (parturi tai kampaaja) valitaan ensimmäisen opiskeluvuoden aikana. Koulutukseen haetaan yhteishaussa osoitteessa www.opintopolku.fi

Jatkuva haku

Jos olet aiemmin suorittanut jo jonkin muun ammatillisen tutkinnon, haku koulutukseen tapahtuu jatkuvassa haussa. Tutustu koulutustarjontaamme tästä.

Ota yhteyttä

opinto-ohjaaja Auli Karhu,
p. 044 797 0889, auli.karhu@kao.fi

koulutuspäällikkö Urpo Kovalainen
p. 044 797 0847, urpo.kovalainen(a)kao.fi