Luonnontuotteet elintarviketuotteissa ja palveluissa

Kantri & Co. -hanke järjestää valmennusta luonnon raaka-aineiden tuotekehitykseen ja tuotteistamiseen. Asiantuntijana mm. MMM, KTT Heli Pirinen sekä tarvekohtaisesti muut alan erityisasiantuntijat. Toimenpiteinä ovat työpajat, valmennukset ja tapahtumat. Jos sinulla on ajatuksia ja toiveita valmennuksien suhteen, niin ota rohkeasti yhteyttä projektipäällikköön, Riitta Turpeinen. Kiinnostaako kenties luonnontuote makkarat, kyytön maidon tuotteistaminen, yrttioluet ja -juomat tai hyönteiset, jotka vapautuivat elintarvikekäyttöön? Esitä ideoita ja tarpeitasi, niin pistämme pystyyn työpajan!

Rohdoskasvien uuttaminen -työpaja 9.-10.1.2019 Seppälän Impilinnassa. Kouluttajana Heli Pirinen.

19.5.2018 KevätKantri -tapahtuma Seppälässä ja kyyttöjen laitumelle lasku.

Luonnonmakkaroiden valmistus -työpaja 25.1.2018 Työpajassa opittiin makkaran valmistus käytännössä. Kouluttaja, ihana ja innostava Mika Puurunen (Eväsmiehet Oy), ohjasi tuotekehitysprosessia ja valmistustekniikkaa. Luonnonmakkaroiden mausteena käytettiin yrttejä, marjoja ja sieniä.

Suklaakonvehtien valmistus -työpaja. Työpajassa tutustuttiin suklaan valmistamisen saloihin Choco Delin mestarin, Jouko Rajasen inspiroivassa ohjauksessa. Suklaakonvehdeissa on mahdollista hyödyntää luonnontuotteita täytteissä ja aromeissa. Suklaan valmistaminen on käsityötä, todellista artesaaniruokaa!

Hedelmä- ja vihanneskoristeet 25.10.2017 klo 16-20 sekä 26.10.2017 klo 8-12. Syötävän koristeellista! Työpajassa opittiin veistämään satokauden tuotteista upeita kakku- ja ateriakoristeita sekä juhlakattauksia. Kouluttajana toimi foodartist Sari Sivén.

VILLIYRTTIPÄIVÄ 8.6.2017 Seppälän Impilinnassa toteutui onnistuneesti! Valmentajana toimi keittiömestari villiyrttispesialisti Sami Tallberg. Päivällä oli Samin luento, yrttikävely sekä työpaja keittiö- ja luonnontuotealan ammattilaisille. Illalla avasimme Impilinnan ovet villiruokaillallisen vieraille. Kiitos kaikille osallistujille! Samin kotisivut.  

PopUp_Sami_Tallberg

Kainuun maa- ja kotitalousnaiset tarjoaa hankkeen aikana asiantuntijatukea pakkausmerkintöjen päivittämiseen ja tarvittaessa ravintosisältöanalyyseihin hankkeen tukemaan hintaan.

Laboratorioanalyysit maksavat yrittäjälle 140 € + alv. 24 %/ näyte (ilman ravintokuitua, toimitusaika 2 viikkoa) ja 160 € + alv 24 %/ näyte (ravintokuidun kanssa, toimitusaika 3 viikkoa). Pika-analyysi saatavilla 5 päivässä, jolloin hinta on 185 € + alv 24 %/ näyte. Pika-analyysissä ei ole mukana ravintokuitua eikä rasvahappojen määritystä. Tyydyttynyt rasva määritetään rasvahappoanalyysissä ja merkintä on vuoden vaihteen jälkeen pakollinen ravintosisältömerkintä. Jos näytteitä on useampia, voin yrittää pyytää laboratoriolta erillistä tarjousta.

Jos on tarvetta myös pakkausmerkintöjen päivittämiselle, voidaan tehdä pakettina sekä pakkausmerkintöjen päivittäminen että laboratorioanalyysit. Hinnat 240 € + alv 24 % /tuote (ilman ravintokuitua) ja 260 € + alv 24 % (sis. ravintokuitu).
Kantri & Co -hankkeen esite Maa- ja kotitalousnaiset / ProAgria