Maatilan sukupolvenvaihdos

Maatilan sukupolvenvaihdos

Maatilan sukupolvenvaihdoskoulutuksen tavoitteena on innostaa, antaa tietoa ja auttaa sukupolvenvaihdoksen toteuttamisessa. Maatilan sukupolvenvaihdoskoulutusten kohderyhmänä ovat sellaisten maatilojen nykyinen ja tuleva sukupolvi, joilla sukupolvenvaihdos on ajankohtainen viiden vuoden kuluttua tai aiemmin.

Maatilan sukupolvenvaihdos –koulutuskokonaisuus sisältää kaksi teoriapäivää sekä kaksi pienryhmässä tapahtuvaa valmennuspäivää (yht. 4 pv). Teoriapäivät suoritetaan verkko-opiskeluna tilaamalla tallenteet. Tallennetilauksen voit tehdä ottamalla yhteyttä hankkeen henkilöstöön. Verkon kautta opiskelu on mahdollista jatkuvasti, ajankohdasta riippumatta.

Teoriaosuuden jälkeen seuraa pienryhmävalmennus. Koulutuskokonaisuuteen kuuluvia pienryhmävalmennuksia järjestetään hankkeessa 6 ryhmälle / vuosi. Yhteen ryhmään otetaan kysynnän mukaan 2- 4 maatilan edustajia. Ryhmät pyritään kasaamaan kunnittain tai ne toteutetaan Seppälässä Kajaanissa.

Seuraava pienryhmä:

Maatilan sukupolvenvaihdokseen valmentava pienryhmäkoulutus, 16. ryhmä 20.3. ja 4.4.2019 (yht. 4 pv)

Ilmoittautuminen päättyy viikkoa ennen kunkin pienryhmän aloituspäivää. Muista ilmoittautua ajoissa!

 

HUOM! Voit tilata myös pelkästään 2 -päiväisen Maatilan sukupolvenvaihdos -verkkokurssin, ilman osallistumista pienryhmään. Näin saat päivitettyä tietämystäsi yleisistä sukupolvenvaihdokseen liittyvistä käytännön asioista. Aiheina kurssilla: Pv1: Maatilan SPV:n eteneminen vaiheittain ja valmistautuminen SPV:een, nuorten viljelijöiden aloitustuki/ Maatilojen investointituki, Luopumistuki ja muut eläkejärjestelymahdollisuudet, rahoitus, luopujan ja jatkajan verotus SPV:n yhteydessä. Pv2: SPV:n suorittamiseen vaikuttavat henkiset tekijät, luopumisen esteet ja jatkamisen epävarmuustekijät.

 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Sari Laukkanen, projektipäällikkö, puh. 044 797 4581
tai sähköpostitse sari.laukkanen@kao.fi