Puutarhatuotannon uudet viljelymenetelmät ja kasvit

Puutarhatuotannon uudet viljelymenetelämät ja kasvit

Puutarhatuotannon uudet viljelymenetelmät ja kasvit -koulutusteeman koulutusten läpileikkaavana teemana on ilmastonmuutos. Koulutuksia teeman alla on tarkoitus järjestää yhteensä 21 päivän verran. Koulutukset ovat teoriaa, käytäntöä, verkkokoulutuksia sekä koti- tai ulkomaan opintomatkoja. Lisäksi on tarkoitus muodostaa aloittavien ja jo toiminnassa olevien tilojen/yrittäjien toimesta pienryhmä, jossa laaditaan tilakohtainen SWOT ilmastonmuutos huomioiden. Pienryhmässä käsitellään uusinta tutkimustietoa kansantajuisesti ja konkreettiseen toimintaan tilalla soveltaen. Pienryhmätoimintä käynnistyy syksyllä -19.

Koulutusten tavoitteena on myös uusien kasvien, toimintatapojen ja yhteistyörakenteiden käyttöönotto kasvinviljelyn aloittavilla tiloilla, resurssitehokkuus sekä verkostoitumisen edistäminen maaseutuelinkeinoissa. Teemassa huomioidaan myös kasvava vegaaniruokatrendi ja sen heijastus paikalliseen tuotantoon.

HUOM! Kantri-Neuvo -hankkeen koulutukset päivittyvät pääsääntöisesti KAOn lyhytkoulutussivuille www.kao.fi/lyhytkoulutukset

Osa syyskauden -20 koulutuksista on suunniteltu järjestettäväksi lähiopetuksena (sisältäen verkko-opiskelumahdollisuuden), mutta mikäli tilanne niin vaatii, ne järjestetään ainoastaan verkkokoulutuksina. Seuraa tarjontaa ja tule mukaan kouluttautumaan! 

Tulossa olevia koulutuksia:

Arvomarjat tuottamaan -satoa mesimarjasta ja lakasta 2.6.2020 VERKKOKOULUTUS

Seppälän vertikaali 6.10.2020

Kasvihuoneviljely vertikaalipuutarhassa 7.10.2020

Maan mikrobiologian merkitys kasvukunnolle -koulutus 20.10.2020

Onnistumisen avaimet biologiseen torjuntaan 10.11.2020

 

Omenapuiden varttaminen -siirretty keväälle 2021

Suunnitteilla ulkomaanopintomatka suuntautuen Hollantiin 18.-25.9.2020. Ohjelma päivitetään sivuille heti kun se valmistuu.

Lisätiedot:

Sari Laukkanen, projektipäällikkö, puh. 044 797 4581 
tai sähköpostitse sari.laukkanen@kao.fi