Puutarhatuotannon uudet viljelymenetelmät ja kasvit

Puutarhatuotannon uudet viljelymenetelämät ja kasvit

Puutarhatuotannon uudet viljelymenetelmät ja kasvit -koulutusteeman koulutusten läpileikkaavana teemana on ilmastonmuutos. Koulutuksia teeman alla on tarkoitus järjestää yhteensä 21 päivän verran. Koulutukset ovat teoriaa, käytäntöä, verkkokoulutuksia sekä koti- tai ulkomaan opintomatkoja. Lisäksi on tarkoitus muodostaa aloittavien ja jo toiminnassa olevien tilojen/yrittäjien toimesta pienryhmä, jossa laaditaan tilakohtainen SWOT ilmastonmuutos huomioiden. Pienryhmässä käsitellään uusinta tutkimustietoa kansantajuisesti ja konkreettiseen toimintaan tilalla soveltaen. Pienryhmätoimintä käynnistyy syksyllä -19.

Koulutusten tavoitteena on myös uusien kasvien, toimintatapojen ja yhteistyörakenteiden käyttöönotto kasvinviljelyn aloittavilla tiloilla, resurssitehokkuus sekä verkostoitumisen edistäminen maaseutuelinkeinoissa. Teemassa huomioidaan myös kasvava vegaaniruokatrendi ja sen heijastus paikalliseen tuotantoon.

 

Tulossa olevia koulutuksia:

Seppälän vertikaali 31.3.2020

Kasvihuoneviljely vertikaalipuutarhassa 8.4.2020

Omenapuiden varttaminen 29.4.2020

Suunnitteilla ulkomaanopintomatka suuntautuen Hollantiin 18.-25.9.2020. Ohjelma päivitetään sivuille heti kun se valmistuu.

Lisätiedot:

Sari Laukkanen, projektipäällikkö, puh. 044 797 4581 
tai sähköpostitse sari.laukkanen@kao.fi