Oppimisympäristö

  • Suojelluissa metsäalueissamme asuu liito-oravia – tunnetko lajin?
  • Montako lajia villiyrttejä, sieniä ja marjoja kasvaa lähiympäristössämme?
  • Onko Seppälän tallissa suomenhevosten lisäksi poneja?
  • Mikä on aikuisten NY-yrittäjyys?

Luonto-ja luonnontuotealan laajin oppimisympäristö on luonto, sen kasvit, sienet ja eläimet. Tekemisen turvallisuus ja kestävän kehityksen mukainen toiminta on lähtökohtana kaikessa oppimisessa. Luonto-ohjaajat hyödyntävä Seppälän tallin hevosia vaellusten ja hyvinvointituotteiden suunnittelussa ja toteutuksessa. Kainuulainen metsä ja maastot toimivat myös luonto-ohjaajien tärkeänä oppimisympäristönä.

Luonnontuotealan oppimisympäristöömme kuuluvat puutarhan tilat luonnon käsityö- ja koristemateriaaleja työstettäessä tai luonnonkasvien viljelyn taimikasvatuspaikkana ja kasvihuoneviljelyssä erikoiskasvien osalta. Oppilaitoksemme lähiopinnoissa ja työssäoppimispaikkana toimii vastavalmistunut Impilinnan kartano, jossa pääset tekemään tuotekehitystä, toimimaan ravintola- ja kahvilapalveluissa lähiruoka ja WildFood teemalla toimintaa toteuttavan Osuuskunta Seppälän Impilinnan osaavien jäsenten ohjauksessa ja luonnontuotteisiin erikoistuneiden opettajien tietoja ja taitoja hyödyntäen. Verkostomme tarjoavat opintoihisi kattavan kansallisen ja kansainvälisen verkoston ja osaamisen, jota pääset hyödyntämään jo opintojesi aikana ja voit suorittaa työssäoppimistasi myös kansainvälisellä kentällä Keski-Euroopassa tai Baltian maissa.

Impilinnan lähiympäristöä hyödynnämme innovatiivisena ympäristönä tervahautoineen ja maastossa ruokailun kohteena. Lähiluonto tarjoaa mahdollisuuden vihreään hoivaan ”GreenCare” menetelmien oppimiseen ja palvelujen suunnitteluun kohteena luonto matkailupalvelutuotteena. Eläinten hyvinvointituotteiden tuotekehityksessä hyödynnämme koirakeskusta, tallia ja navettaa, joissa pääsemme kokeilemaan tuotteita ja tutustumaan koirien, hevosten ja lehmien käyttäytymiseen ja hoitoon. Yrittäjyyden opinnot viemme käytäntöön aikuisten NY-yrittäjyyden ja yrityskiihdyttämömme Osuuskunta Seppälän Impilinna kautta. Osuuskunta tarjoaa mahdollisuuden myös opintojen jälkeen työllistyä yrittäjänä.

Valmistavan koulutuksen aikana tutustut myös alan yrityksiin ja järjestöihin työssäoppimisen ja opintoretkien kautta.

Tule sinäkin katsomaan kanssamme tulevaisuuteen.