Maalaismarkkinat 2020

fb_kansikuva

Kainuun ammattiopisto järjestää Maalaismarkkinat 11. – 12.9.2020, Seppälässä (Kirkkoahontie 115, Kajaani). Syksyiset markkinat järjestetään jo 30. kerran. 

Markkinat ovat avoinna

perjantaina 11.9. klo 9 – 18
lauantaina  12.9. klo 9 – 14

Maalaismarkkinat syntyvät opiskelijoiden ja henkilökunnan yhteistyöllä

Kainuun ammattiopiston opiskelijat ovat mukana markkinoiden suunnittelussa ja valmistelussa sekä vastaavat myynti- ja esittelypaikkojen varauksista ja markkina-alueen rakentamisesta. Eri alojen opiskelijat esittelevät tapahtumassa omia ammattialojaan, huolehtivat mm. liikenteenohjauksesta, turvallisuudesta, kahvio- ja ruokailutoiminnasta, kuljetuksista, ensiavusta ja osastojen järjestelyistä. 

Markkinatunnelmaa

Kainuulaiset käsityö- ja elintarviketuottajat ovat esillä näyttävästi ja tapahtumalla muistutetaan ruoantuotannon merkityksestä sekä maakunnan omasta tarjonnasta. Seppälän koulu on Kainuun vanhin ammatillinen oppilaitos, joka on perustettu 1897. Koulun perustamisen kimmokkeena olivat 1800-luvun lopun katovuodet, jolloin päätettiin, että viljanviljelyn sijaan ryhdytään kehittämään karjataloutta ja tähän tarvitaan maatalouskoulutusta. 

Koko perheen tapahtuma

Maalaismarkkinat on koko perheen tapahtuma, johon mahtuu tietysti myös paljon oheisohjelmaa kaiken ikäisille. Markkinoille tullaan tutustumaan toisen asteen ammatilliseen koulutukseen, tekemään ostoksia, viihtymään koko perheellä.

Maalaismarkkinoilla esittäytyy kainuulainen toisen asteen koulutus. KAO:lla on esittelypisteet, joissa vierailijat voivat tutustua koulutuksiin, saada tietoa eri ammateista ja työtehtävistä sekä osallistua hauskoihin toiminnallisiin tehtäviin ja kilpailuihin.

Henkilöautoliikenne ohjataan Heinisuontien kautta

Henkilöautoliikenne markkinoille ohjataan Heinisuontien kautta. P-paikat sijaitsevat Heinisuontien päässä olevan Logistiikkahallin läheisyydessä. Näin pyritään vähentämään liikennettä ja ruuhkaa Kirkkoahontiellä. Markkinoille pääsee kävellen tai pyöräillen Kirkkoahontietä kevyenliikenteenväylää pitkin. Kirkkoahontien nopeusrajoitus Seppälän kohdalla on markkinoiden aikana 40 km/h. Varsinainen markkina-alue on suljettu moottoriajoneuvoliikenteeltä. 

Liikenteenohjaajat ovat varmistamassa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta koko markkinoiden ajan. 

Seuraa tapahtumaa Facebookissa.

maalaismarkkinat18d maalaismarkkinat18_b maalaismarkkinat18k maalaismarkkinat18_A