Nälkämaan markkinat 2019

FB kansikuva

Kainuun ammattiopisto järjestää Nälkämaan markkinat 13. – 14.9.2019, Seppälässä (Kirkkoahontie 115, Kajaani). Syksyiset markkinat järjestetään jo 29. kerran. 

Markkinat ovat avoinna

perjantaina 13.9. klo 9 – 18
lauantaina  14.9. klo 9 – 14

Nälkämaan markkinat syntyvät opiskelijavoimin

Kainuun ammattiopiston opiskelijat ovat mukana markkinoiden suunnittelussa ja valmistelussa sekä vastaavat myynti- ja esittelypaikkojen varauksista ja markkina-alueen rakentamisesta. Eri alojen opiskelijat esittelevät tapahtumassa omia ammattialojaan, huolehtivat mm. liikenteenohjauksesta, turvallisuudesta, kahvio- ja ruokailutoiminnasta, kuljetuksista, ensiavusta ja osastojen järjestelyistä. 

Markkinatunnelmaa

Kainuulaiset käsityö- ja elintarviketuottajat ovat esillä näyttävästi ja tapahtumalla muistutetaan ruoantuotannon merkityksestä sekä maakunnan omasta tarjonnasta. Seppälän koulu on Kainuun vanhin ammatillinen oppilaitos, joka on perustettu 1897. Koulun perustamisen kimmokkeena olivat 1800-luvun lopun katovuodet, jolloin päätettiin, että viljanviljelyn sijaan ryhdytään kehittämään karjataloutta ja tähän tarvitaan maatalouskoulutusta. 

Koko perheen tapahtuma

Nälkämaan markkinat on koko perheen tapahtuma, johon mahtuu tietysti myös paljon oheisohjelmaa kaiken ikäisille. Markkinoille tullaan tutustumaan toisen asteen ammatilliseen koulutukseen, tekemään ostoksia, viihtymään koko perheellä.

Nälkämaan markkinoilla esittäytyy kainuulainen toisen asteen koulutus. KAO:lla on esittelypisteet, joissa vierailijat voivat tutustua koulutuksiin, saada tietoa eri ammateista ja työtehtävistä sekä osallistua hauskoihin toiminnallisiin tehtäviin ja kilpailuihin.

Nälkämaan markkinoiden aluekartta sekä esittely- ja tapahtumapisteet

Esittely- ja tapahtumapisteet ovat avoimia kaikille markkinavieraille. Nälkämaan markkinoiden järjestelyistä vastaavat Kainuun ammattiopiston eri alojen opiskelijat esitellen samalla omien ammattialojensa nykyaikaista osaamista. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Markkina-alueen kartta 2019

Henkilöautoliikenne ohjataan Heinisuontien kautta

Henkilöautoliikenne markkinoille ohjataan Heinisuontien kautta. P-paikat sijaitsevat Heinisuontien päässä olevan Logistiikkahallin läheisyydessä. Näin pyritään vähentämään liikennettä ja ruuhkaa Kirkkoahontiellä. Markkinoille pääsee kävellen tai pyöräillen Kirkkoahontietä kevyenliikenteenväylää pitkin. Kirkkoahontien nopeusrajoitus Seppälän kohdalla on markkinoiden aikana 40 km/h. Varsinainen markkina-alue on suljettu moottoriajoneuvoliikenteeltä. 

Riksalla pysäköintialueelta markkinoille

Opiskelijoiden kuljettama riksa kyyditsee markkinakävijöitä pysäköintialueelta (Logistiikkakeskuksen läheisyydestä) markkina-alueen keskiöön, Latokanttiinin luokse ja takaisin. Riksa kulkee molempina markkinapäivinä pe klo 9-18 ja la klo 9-14. Riksakyyti on kaikille maksuton. 

Liikenteenohjaajat ovat varmistamassa liikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta koko markkinoiden ajan. 

Seuraa tapahtumaa myös Facebookissa!