Nälkämaan markkinat 15. – 16.9.2017

Kainuun_museo_kuva Impilinnasta_120pxl

Nälkämaan markkinat – koulutuksella kylläiseksi

Kainuun ammattiopisto järjestää Nälkämaan markkinat – koulutuksella kylläiseksi 15. – 16.9.2017. Tapahtumapaikka on Seppälän ja Impilinnan ympäristö, Kirkkoahontie 115, Kajaani. Tapahtuma on osa Suomi100 -juhlavuotta.

Markkinat ovat avoinna

  • perjantaina 15.9. klo 9 – 16, jatkuen Iltamilla Impilinnan alueella klo 18 – 20.
  • lauantaina 16.9. klo 9 – 14.

Seppälän koulu on Kainuun vanhin ammatillinen oppilaitos, joka on perustettu 1897. Suomen 100-vuotisjuhlavuonna Seppälä täyttää siis jo 120 vuotta. Juhlan kunniaksi järjestetään suuret maalaismarkkinat, joilla juhlistetaan kainuulaisen maatalousopetuksen 120 vuotta sekä koulutuksen voittoa nälästä. Kainuulaiset käsityö- ja elintarviketuottajat ovat esillä näyttävästi ja tapahtumalla muistutetaan ruoantuotannon merkityksestä sekä maakunnan omasta tarjonnasta.

Koulun perustamisen kimmokkeena olivat 1800-luvun lopun katovuodet, jolloin päätettiin, että viljanviljelyn sijaan ryhdytään kehittämään karjataloutta ja tähän tarvitaan maatalouskoulutusta. Seppälän koululla on ollut merkittävä rooli myös Suomen itsenäisyyden säilyttämisessä koulun toimiessa esikuntana talvisodassa.

Koko perheen tapahtuma

Nälkämaan markkinat on koko perheen tapahtuma, johon mahtuu tietysti myös paljon oheisohjelmaa kaiken ikäisille. Markkinoille tullaan tekemään ostoksia, viihtymään koko perheellä ja tutustumaan elävään maaseutuun ja näin juhlavuonna myös sen historiaan.

Nälkämaan markkinoilla esittäytyy Kainuun toisen asteen ammattilinen koulutus; Kainuun ammattiopisto, Kajaanin lukio ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemia. Markkina-alueella oppilaitoksilla on esittelypisteet, joissa vierailijat voivat tutustua oppilaitoksiin, koulutuksiin, saada tietoa eri ammateista ja työtehtävistä sekä osallistua hauskoihin toiminnallisiin tehtäviin ja kilpailuihin. Esittelypisteiden toiminnallisuuksista voit lukea lisää tuotekorteista.

Nälkämaan markkinoiden aluekartta sekä esittely- ja tapahtumapisteet

Aluekartta (karttaa päivitetään)

Aluekartasta löytyvät kaikki esittely- ja tapahtumapisteet. Tuotteiden myyntikojut on merkitty aluekarttaan punaisilla neliöillä.

Esittely- ja tapahtumapisteet (esittelypisteitä päivitetään)

Esittely- ja tapahtumapisteet ovat avoimia kaikille markkinavieraille. 

Nälkämaan markkinoiden järjestelyistä vastaavat Kainuun ammattiopiston eri alojen opiskelijat esitellen samalla omien ammattialojensa nykyaikaista osaamista.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Tapahtuma on myös facebookissa: www.facebook.com/KoulutuksellaKyllaiseksi

logot_nalkamaan_markkinat_2017