Opiskelu meillä

Opiskelu_luonnavara_alalla

Seppälässä opitaan tekemällä, kokemalla ja osallistumalla. Opiskelu meillä monipuolisissa ja aidoissa oppimisympäristöissä tukee ja antaa virikkeitä oppimiseen.

Tukipalvelut

Tukipalvelut kuten ruokala (tarjolla aamupala ja kaksi lämmintä ruokaa päivässä) sekä monipuoliset vapaa-ajantilat tukevat viihtyvyyttä ja oppimista. Lisäksi Seppälässä on vuonna 2009 – 2011 peruskorjatut rivitalotyyppiset soluasunnot (86 asuntolapaikkaa).

Kaupungin keskellä luonnon helmassa

Seppälä sijaitsee aivan Kajaanin kaupungin kupeessa: keskustaan on 4 km. Olemme kuitenkin keskellä luontoa ja maaseutua. Seppälässä on onnistuttu yhdistämään rikkaat perinteet nykyaikaiseen osaamiseen. Oppilaitos on verkko-koulutuksen edelläkävijä. Osa tutkinnoista on mahdollista suorittaa verkko-opintoina, lisäksi lyhytkoulutuksia ja seminaareja järjestetään verkossa säännöllisesti ja kaikissa koulutuksissa käytetään verkko-oppimisen työkaluja, joiden avulla kehitetään opiskelijoiden tietoyhteiskuntavalmiuksia.

Monialaista yhteistyötä

Modernissa koirahoitolassa on opetus yhdistetty menestyksekkäästi viranomaisyhteistyöhön. Koiria koulutetaan yhteistyössä poliisin, rajavartiolaitoksen ja opaskoirakoulutuksen kanssa. Urheilunurmialan koulutus puolestaan edustaa kansainvälistä kärkeä. Seppälästä käsin järjestetään urheilunurmialan koulutusta eripuolille Eurooppaa, toteutetaan kansainvälisiä seminaareja ja hallinnoidaan kansainvälisiä hankkeita.

Maatalousalalla toimiva yritysyhteistyö yhdistettynä geenipankkikarjan tarjoamiin mahdollisuuksiin toimii laajana ja monipuolisena oppimisympäristönä maatalousalalla niin eläin- kuin konetöiden opetuksessa. Koulutilan hevoset toimivat puolestaan erilaisten tutkintojen yhdistävänä tekijänä, jolloin sekä eläintenhoitajat, luonto-ohjaajat ja eräoppaat hankkivat osaamista koulun tallilta monipuolisiin hevosalan työtehtäviin.

Kestävän kehityksen edelläkävijä

Seppälän luonnonvara- ja ympäristöalalle on myönnetty OKKA-säätiön Kestävän kehityksen sertifikaatti ensimmäisenä luonnonvara-alan ammatillisena oppilaitoksena Suomessa 15.12.2010.

Meillä on halu kehittää maaseutua ja esitellä avoimesti toimintaamme. Tervetuloa tutustumaan Seppälään joko virtuaalisesti tai paikanpäälle luonnonkauniiseen Kainuuseen.

Kuvia asuntolasta