Ravintola- ja cateringala tarjoaa useita ammattivaihtoehtoja kokin ja tarjoilijan perustutkinnoista erikoisammattitutkintoihin.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa opiskellaan alan perusvalmiuksia kokin tai tarjoilijan työtehtäviin. Perustutkinnon suoritettuaan kokki tai tarjoilija menee työelämään harjoittelemaan taitoja työyhteisön jäsenenä.
Tarjoilija toimii ravitsemisliikkeiden asiakaspalvelijan tehtävissä kahvilassa, ravintolassa, henkilöstöravintolassa, liikenneasemalla, pikaruoka-, juhlapalvelu- ja matkailuyrityksessä ja suurtalouden toimipaikassa, joissa asiakkaille myydään tuotteita ja palveluita.
Kokki toimii ruoanvalmistustehtävissä kahvilassa, henkilöstöravintolassa, ravintolassa, suurkeittiöllä, catering-alalla tai juhla- ja pitopalveluyrityksessä.
Ravintola- ja catering-alan tutkinnon perusteisiin pääset tutustumaan tästä.
Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot
Koulutusalan perusopinnot suorittanut ja työelämässä muutaman vuoden työskennellyt, voi jatkaa opintojaan suurtalouskokin ammattitutkintoon. Ammattitutkinnossa osoitetaan ammattihenkilön osaaminen kokin työtehtävissä.
Suurtalouskokin ammattitutkinnon tutkinnon perusteet löydät täältä: Suurtalouskokin ammattitutkinto
Erikoisosaamista voi hankkia dieettikokin erikoisammattitutkinnossa tai majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinnossa.
Dieettikokki suunnittelee aterioita ja ruokatuotteita asiakaslähtöisesti eri väestöryhmille ja erityistilanteisiin huomioiden ravinnon tarpeen, ravitsemissuositukset sekä uskontojen, kulttuurien ja vakaumuksen vaikutukset. Työpaikkana voivat olla erilaiset ruoka- ja ateriapalveluita tuottavat valmistuskeittiöt, suurtalouden toimipaikat, ravintolat, sairaalat, palvelutalot, koulut ja päiväkodit.
Dieettikokin erikoisammattitutkinnon tutkinnon perusteisiin voit tutustua täältä: Dieettikokin erikoisammattitutkinto
Majoitus- ja ravitsemisalan esimies toimii hotellissa, ravintolassa ja suurtalouden toimipaikassa esimerkiksi esimies-, johto- tai päällikkötehtävissä.
Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinnon tutkinnon perusteet löytyvät täältä: Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinto
Ota yhteyttä
Kajaani
opinto-ohjaaja, Merja Kela
p. 044 797 4627, merja.kela(a)kao.fi
koulutuspäällikkö, Mari Karjalainen
p. 044 797 0491, mari.karjalainen(a)kao.fi
Kuusamo
opinto-ohjaaja, Anu Vartiainen
p. 044 497 5057, anu.vartiainen(a)kao.fi
koulutuspäällikkö, Jaana Pesonen
p. 044 497 5019, jaana.pesonen(a)kao.fi