Kokin ja tarjoilijan perustutkinnosta erikoisammattitutkintoihin

koulutusalat_ravitsemisala

Ravintola- ja cateringala tarjoaa useita ammattivaihtoehtoja kokin ja tarjoilijan perustutkinnoista erikoisammattitutkintoihin.

Ravintola- ja catering-alan perustutkinto

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnossa opiskellaan alan perusvalmiuksia kokin tai tarjoilijan työtehtäviin. Perustutkinnon suoritettuaan kokki tai tarjoilija menee työelämään harjoittelemaan taitoja työyhteisön jäsenenä. 

Tarjoilija toimii ravitsemisliikkeiden asiakaspalvelijan tehtävissä kahvilassa, ravintolassa, henkilöstöravintolassa, liikenneasemalla, pikaruoka-, juhlapalvelu- ja matkailuyrityksessä ja suurtalouden toimipaikassa, joissa asiakkaille myydään tuotteita ja palveluita.

Kokki toimii ruoanvalmistustehtävissä kahvilassa, henkilöstöravintolassa, ravintolassa, suurkeittiöllä, catering-alalla tai juhla- ja pitopalveluyrityksessä.

Ravintola- ja catering-alan tutkinnon perusteisiin pääset tutustumaan tästä

Ammatti- ja erikoisammattitutkinnot

Koulutusalan perusopinnot suorittanut ja työelämässä muutaman vuoden työskennellyt, voi jatkaa opintojaan suurtalouskokin ammattitutkintoon. Ammattitutkinnossa osoitetaan ammattihenkilön osaaminen kokin työtehtävissä. 

Suurtalouskokin ammattitutkinnon tutkinnon perusteet löydät täältä: Suurtalouskokin ammattitutkinto

Erikoisosaamista voi hankkia dieettikokin erikoisammattitutkinnossa tai majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinnossa.

Dieettikokki suunnittelee aterioita ja ruokatuotteita asiakaslähtöisesti eri väestöryhmille ja erityistilanteisiin huomioiden ravinnon tarpeen, ravitsemissuositukset sekä uskontojen, kulttuurien ja vakaumuksen vaikutukset. Työpaikkana voivat olla erilaiset ruoka- ja ateriapalveluita tuottavat valmistuskeittiöt, suurtalouden toimipaikat, ravintolat, sairaalat, palvelutalot, koulut ja päiväkodit. 

Dieettikokin erikoisammattitutkinnon tutkinnon perusteisiin voit tutustua täältä: Dieettikokin erikoisammattitutkinto

Majoitus- ja ravitsemisalan esimies toimii hotellissa, ravintolassa ja suurtalouden toimipaikassa esimerkiksi esimies-, johto- tai päällikkötehtävissä.

Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinnon tutkinnon perusteet löytyvät täältä: Majoitus- ja ravitsemisalan esimiehen erikoisammattitutkinto

Ota yhteyttä

Kajaani
opinto-ohjaaja, Merja Kela
p. 044 797 4627, merja.kela(a)kao.fi

koulutuspäällikkö, Mari Karjalainen
p. 044 797 0491, mari.karjalainen(a)kao.fi

Kuusamo
opinto-ohjaaja, Anu Vartiainen
p. 044 497 5057, anu.vartiainen(a)kao.fi

koulutuspäällikkö, Jaana Pesonen
p. 044 497 5019, jaana.pesonen(a)kao.fi