Oppiminen erilaisissa ympäristöissä

Opiskelu meillä on monimuotoista, jossa korostuu käytännönläheisyys ja oppiminen aidoissa työympäristöissä, yrityksissä ja työyhteisöissä kotimaassa ja ulkomailla. 

Oppilaitosympäristöt

Matkailu-, ravitsemis- ja talousalan opiskelijoilla on Kajaanissa Opintiellä kesällä 2017 täysin uudistettu oppimisympäristö. Ympäristöön kuuluvat Uusi Kisälli-ravintola, luokkatilat, kaksi opetuskeittiötä sekä Lobby Bar, jossa tarjoilijaopiskelijat harjoittelevat asiakaspalvelutehtäviä. Kuusamon opiskelijat harjoittelevat samalla tavalla Ravintola Rosmariinissa.

Matkailulan opiskelijoilla on Kuusamon toimipisteessä oppimisympäristöinä Rukan alueen yhteistyöyritykset.

Office365- ja Moodle verkko-oppimisympäristöt sekä video-opetus

Opiskelu toteutetaan osittain verkko-opetuksena Moodle ja Office365-verkko-oppimisympäristöissä. Opetusta toteutetaan myös video-opetuksena esim. Skypen tai Adobe Connect Pron välityksellä mihinpäin Suomea tai maailmaa tahansa. 

Työssä oppiminen

Oppimisen tärkeimpiä ympäristöjä ovat työpaikat. Opiskeluajasta voi olla jopa puolet työssä oppimista oikeissa työympäristöissä, joissa on oikeat asiakkaat  ja työelämän oikeat  pelisäännöt.

Edutori

Opiskelijoiden käytössä on Kajaanissa Edutori, jossa verkkotiimi tukee opiskelijoiden verkko-oppimista  ja tietotekniikkaosaamista.