Logistiikka-ala

koulutusalat_logistiikka

Logistiikka on materiaali-, raha- ja tietovirtojen hallintaa

  • Kiinnostaako käsillä tekeminen?
  • Kiinnostaako ajaminen ja ajoneuvon kunnossa pitäminen?
  • Haluatko kehittää vuorovaikutus- ja asiakaspalvelutaitojasi?
  • Oletko yrittäjähenkinen?

Logistiikka -termiä käytetään yleisesti, kun puhutaan tavaroiden kuljetuksesta ja varastoinnista, ja nämä toiminnot ovatkin usein näkyvin osa organisaatioiden logistisia toimintoja. Logistiikan eri osa-alueita ovat muun muassa varastointi, toiminnanohjaus, kuljetukset, ostotoiminta, toimitusketjun hallinta, organisaatioiden toiminta sekä logistisen ketjun hallintaan liittyvä tietohallinto. Logistiikkaan kuuluu nykyään merkittävänä osana myös kierrätyslogistiikka.

Nykyään logistiikkakustannukset ovat huomattava osa suomalaisten yritysten liikevaihdosta ja sen vuoksi logistiikkaa pidetään yhtenä yritysten tärkeimpänä toimintona. Toimivalla logistiikalla voidaan saavuttaa huomattavia säästöjä ja kilpailuetuja ja siksi yritykset käyttävätkin usein logistiikkaan erikoistuneiden yritysten ja ihmisten tarjoamia palveluita.

Logistiikan opinnoissa opiskelija oppii oman erikoistumisalansa tiedot ja taidot. Lisäksi opiskellaan tarvittavat perusasiat tieto- ja pääomavirroista, jotta opiskelija ymmärtää oman toimintansa merkityksen koko logistisen ketjun toiminnalle. Opetuksessa korostetaan elinikäisen oppimisen merkitystä sekä kestävän kehityksen periaatteita.

Yhteishaku

Logistiikan perustutkinto, autonkuljettaja/yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Autonkuljettajana kuljetat erilaisia henkilö- ja kuorma-autoja. Opinnoissasi perehdyt logistiikkaan, ajoneuvojen käsittelyyn ja kuormaamiseen sekä ajoneuvojen huoltamiseen. Voit työskennellä työntekijänä tai yrittäjänä kuljetusliikkeissä sekä liikelaitoksissa.

Yhdistelmäajoneuvokuljettajana kuljetat niin täys- kuin puoliperävaunulla tavaroita kotimaan ja ulkomaiden liikenteessä. Opinnoissasi perehdyt ajoneuvojen käsittelyyn, kuljettamiseen, logistiikkaan ja ajoneuvojen huoltoon. Voit työskennellä kuljetusliikkeissä sekä eri työnantajien kuten teollisuuden, kaupan tai julkisen sektorin palveluksessa.

Alan opintoihin liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia. Lisätietoja OPH:n sivuilta.

Yhteishaun koulutuksiin haetaan osoitteessa opintopolku.fi

Jatkuva haku

Logistiikan perustutkinto, autonkuljettaja/yhdistelmäajoneuvonkuljettaja

Suuntaudut opinnoissasi joko autonkuljettajan tai yhdistelmäajoneuvonkuljettajan opintoihin.

Logistiikan perustutkinto, linja-autonkuljettaja

Linja-autonkuljettaja työskentelee asiakaspalvelutehtävissä kaupunki- ja palveluliikenteessä, kaukoliikenteessä tai tilausajoliikenteessä. Työssä vaaditaan huolellisuutta ja vastuullisuutta sekä liikenneturvallisuuden noudattamista joskus kiireisessäkin aikataulussa.

Logistiikan perustutkinto, varastonhoitaja

Varastonhoitajan tehtäviin kuuluu tyypillisesti trukin käyttöä, tavaran vastaanottoa, keräilyä ja lähettämistä sekä varastokirjanpitoa.

Kuljetusalan ammattitutkinto

Kuljetusalan ammattitutkinto soveltuu työssä oleville linja-auton- tai yhdistelmäajoneuvonkuljettajille.

Alan opintoihin liittyy tutkintokohtaisia terveydentilavaatimuksia. Lisätietoja OPH:n sivuilta.

Tutustu koko jatkuvan haun koulutustarjontaan tästä.

Ota yhteyttä

Opintie 3, Oppi 4,
87100 Kajaani

Jukka Vuollet, opinto-ohjaaja
p. 044 715 7764

Renne Sänisalmi, koulutuspäällikkö
p. 044 797 4512

Opintosihteerit- ja toimistot
Hakutoimisto