Maarakennus- ja kaivannaisala

koulutusalat_maarakennusala

Maarakennusala tarvitsee jatkuvasti uusia osaajia!

Oletko?

  • Oma-aloitteinen?
  • Vastuullinen?
  • Yhteistyökykyinen?

Maarakennuskoneen kuljettajan ja kaivosmiehen työ on mielenkiintoista ja haastavaa sinulle, joka kaipaat itsenäistä, vaihtelevaa ja vastuunalaisista työtä.

Maanrakennuskoneen kuljettajana käytät erityyppisiä maarakennuskoneita mm. tienrakennus-, kuivatus- ja kunnallisteknisissä töissä. Koneiden käsittely on keveydestään huolimatta vaativaa ja vastuullista työtä. Lisäksi useat työt vaativat suurta mittatarkkuutta. Tämän päivän kuljettajana osallistut myös mittaustöihin sekä erilaisiin asennus- ja viimeistelytöihin.

Kaivosalan työtekijänä erikoistut moniin erityyppisiin kaivoksissa käytettäviin koneisiin ja turvallisesti tehtäviin toteutuksiin työpaikoilla.

Aikuiskoulutus

Järjestämme näyttötutkintoon valmistava koulutusta

  • Rakennusalan perustutkinto, maarakennuskoneenkuljettaja
  • Kaivosalan perustutkinto, kaivosmies

Näyttötutkinto on erityisesti aikuisille suunniteltu joustava tutkinnon suorittamistapa, jossa periaatteena on asiakaslähtöisyys. Näyttötutkinnoissa ammattitaito osoitetaan työelämässä riippumatta siitä, onko osaaminen kertynyt työkokemuksen, opintojen tai muun toiminnan kautta. Näyttötutkinnossa osoitat tutkinnon perusteissa edellytetyn ammattitaidon aidoissa työelämän tuotanto- ja palvelutilanteissa.

Aikuiskoulutuksen koulutustarjontaan voit tutustua tästä.

Nuorisoasteen koulutus

Järjestämme opetussuunnitelmaperusteista valmistavaa koulutusta

  • Rakennusalan perustutkinto, maarakennuskoneenkuljettaja

Valtakunnallinen yhteishaku on tarkoitettu pääasiassa nuorille, suoraan peruskoulusta tuleville hakijoille, joilla ei ole mitään aikaisempaa tutkintoa suoritettuna. Yhteishaku on joka vuosi keväällä ja syksyllä.

Nuorisoasteen koulutukseen haetaan yhteishaulla osoitteessa www.opintopolku.fi

Ota yhteyttä

Kainuun ammattiopisto
Opintie 3, Oppi 4
87100 Kajaani

Kauko Polvinen, koulutuspäällikkö
p. 044 797 4537