Sähköala

koulutusalat_sahkoala

Sähköalan ammattilaisia tarvitaan sähkön tuottamisen, jakelun, siirron, sähköistyksen, sähköasennusten korjauksen ja huollon sekä automaation ja kunnossapidon erilaisissa ammattitehtävissä. Sähkö- ja automaatioalan ammattilainen asentaa ja huoltaa kiinteistöjen ja laitosten sähkö- ja automaatiojärjestelmiä tai jakeluverkkoja. Taloautomaatio, ohjelmoitavat logiikat ja taajuusmuuttajat sisältyvät nykyisin arkipäivän töihin perustöiden ohessa. Myös valaistus kehittyy ja sen myötä tulee muutoksia, ledit ovat valonlähteitä jo sangen monessa paikassa. Lisäksi erilaiset langattomat ohjaukset ovat tulleet jäädäkseen.

Haluatko opiskella sähkö- tai tietoliikenne -alan huippuosaajaksi?

  • Kiinnostaako sähkö- ja automaatioalan monipuoliset työmahdollisuudet? 
  • Kiinnostaako sinua tarkkuutta ja huolellisuutta vaativa työ?
  • Kiinnostaako nykyaikainen tietokonetekniikka tai palvelinjärjestelmät?
  • Kiinnostaako työskennellä robotiikan parissa?

Koulutuksen alussa kaikille opiskelijoille tehdään opintojen henkilökohtaistaminen, jossa voidaan koulutuksen rakennetta muokata opiskelijan aikaisemman osaamisen perusteella ja siten vaikuttaa esim. suoritettavien lähipäivien määrään.

Yhteishaku

Sähkö- ja automaatioala

  • Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, sähköasentaja
  • Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, automaatioasentaja

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinnosta saat tarvittavan perusosaamisen sähkö- ja automaatioalan asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin. Erikoistuminen (valinta) tapahtuu 2-vuosikurssin keväällä eli kaksi lukuvuotta kahdella ryhmällä on sama lukujärjestys ja sitten tapahtuu valinta joko sähköasentajaksi tai automaatioasentajaksi.

Tieto- ja tietoliikennetekniikka

  • Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto, ICT-asentaja

ICT-asentaja osaa tehdä tietokone- ja tietoliikennelaitteiden asennuksen, käyttöönoton, ohjelmoinnin, konfiguroinnin ja huollon. Lisäksi hän osaa elektroniikkalaitteiden testaus, huolto, korjaus- ja käyttöönottotehtäviä. Opiskelu toteutetaan uusituissa ja nykyaikaisissa tiloissa uusin opetusvälinein. Opetuksessa käytetään myös englanninkielistä oppimateriaalia, koska monet työtehtävät edellyttävät.

Yhteishaun koulutuksiin haetaan osoitteessa opintopolku.fi

Jatkuva haku

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, sähköasentaja
Sähköasentajana teet erilaisten kiinteistöjen sähköasennuksiin, käyttöön, huoltoon ja kunnossapitoon liittyviä tehtäviä sähköasennusalan standardien ja säännösten mukaan. 

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto, automaatioasentaja
Automaatioasentajana teet erilaisia teollisuuden sähkökoneiden ja -laitteiden sekä automaatiojärjestelmien asennukseen, käyttöön, kunnossapitoon ja huoltoon liittyviä tehtäviä. 

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto, ICT-asentaja
Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto, ICT-asentajan koulutuksesta saat monipuoliset valmiudet ICT-asentajan työtehtävissä toimimiseen. Valmistuttuasi voit työllistyä IT-alan yritysten, teollisuuden ja asennus- ja huoltoliikkeiden palvelukseen. 

Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto, elektroniikka-asentaja
Tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinto, elektroniikka-asentajan koulutuksesta saat monipuoliset valmiudet elektroniikka-asentajan työtehtävissä toimimiseen. Elektroniikka-asentajan työtehtävät vaihtelevat elektroniikkalaitteiden valmistuksesta niiden asennus-, huolto- ja korjaustöihin sekä myyntiin.

Tutustu koko jatkuvan haun koulutustarjontaan tästä.

Ota yhteyttä

Kajaani
Opintie 3, Oppi 6, 87100 Kajaani 

Jori Kortetjärvi, koulutuspäällikkö
p. 044 715 9280

Kuusamo
Apajatie 1
93600 Kuusamo 

Jaana Pesonen, koulutuspäällikkö
p. 044 497 5019

Anu Vartiainen, opinto-ohjaaja
p. 044 497 5057

Opintosihteerit- ja toimistot
Hakutoimisto