Hyppää sisältöön
Koulutukset

Bakteerit ja antibiootit: pellolta pöytään 16.2.2022

Kohderyhmä ja pääsyvaatimukset

Kurssi on suunnattu maaseutuyrittäjille/karjatilallisille, jotka haluavat täydentää tietojaan antibioottiresistenssistä.

Tavoite ja sisältö

Koulutus klo 9-13 verkko-opiskelutilassa

Koulutuksen sisältö:

 1. Bakteerit ja elimistö -käydään läpii mm. yleisimpiä tulehduksen aiheuttajia ja miten tulehdus syntyy. Maidon pastörointi ja teurashylkäykset.
 2. Bakteerit ja antibiootit -käydään läpi bakteereiden antibioottiresistenssiä, mistä se tulee ja miten se syntyy, sekä sen yleisyyttä meillä ja hieman maailmalla. Superbakteerit esim. lihassa.
 3. Antibiootit ja elimistö -käydään läpi antibioottien vaikutusta elimistöön mm. haittavaikutuksia, varoaikoja jne. Antibioottijäämät.
 4. Muut bakteeritulehduksen hoitomuodot -käydään läpi mm. bioturvallisuuden roolia, rokotteita, yms. Miten näillä voidaan vaikuttaa koko ketjun turvallisuuteen?

Toteutus ja kesto

Kouluttajana toimii Thomas Grönthal, eläinlääketieteen tohtori (ELT), sekä tarttuvien eläintautien erikoiseläinlääkäri, Ruokavirasto.

Koulutus liittyy Kantri-Neuvo Osaamisen lisääntymisestä kasvua maaseutuelinkeinoihin -hankkeen koulutustarjontaan. Koulutus järjestetään verkko-opiskeluna. Ohjeistus verkossa osallistumiseen lähetetään osallistujille n. viikko ennen kurssia s-postitse.

Koulutuksen hinta on 30 € / hlö / pv (alv 0%). Kainuun ulkopuolisilta osallistujilta perimme osallistumismaksun + 10 €.

Lisätiedot

Ilmoittautumisaika päättyy 7.2.2022. Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tulleesta peruutuksesta veloitetaan 50 % kurssin hinnasta. Mikäli ilmoittautumista ei peruuteta 7.2.2022 mennessä ja osallistuja jää ilman hyväksyttävää syytä saapumatta, häneltä veloitetaan koko kurssimaksu. Mikäli minimiosallistujamäärä ei täyty, koulutus perutaan.

Lisätietoa koulutuksesta

 • Laukkanen Sari

  projektipäällikkö

  Toimipaikka

  Luonto- ja ympäristöala

  Luonto- ja ympäristöala